Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Šport

Roberto Di Matteo skončil v FC Chelsea, nástupca zatiaľ neznámy

Roberto Di Matteo Foto: TASR/AP Photo

V nedeľu čaká na Londýnčanov ligové derby, na svojom štadióne privítajú Manchester City. Chelsea ohlási meno Di Matteovho nástupcu v krátkom čase.

Londýn 21. novembra (TASR) - Talian Roberto Di Matteo skončil na lavičke anglického futbalového klubu FC Chelsea. Informáciu o rozviazaní kontraktu oznámil v utorok samotný klub.

V odôvodnení zo strany londýnskeho klubu, ktoré cituje agentúra dpa, sa píše: "Posledné výkony ani výsledky tímu neboli dostatočne dobré. Majiteľ a vedenie sa preto rozhodli pre zmenu, ktorá je nevyhnutná k tomu, aby sme sa posunuli tým správnym smerom v tejto dôležitej pasáži sezóny."

Štyridsaťdvaročný Di Matteo prevzal Chelsea v marci tohto roka ako dočasný tréner. Bolo to v zložitom období, keď predtým Portugalčan Andre Villas Boas skončil tiež predčasne po neuspokojivých výsledkoch. Úvod pôsobenia Di Matteovi vyšiel excelentne. S tímom sa mu podarilo vybojovať titul v Lige majstrov len dva mesiace po tom, ako začal na Stamford Bridge trénovať a s tímom získal aj FA Cup. V júni tohto roka ho Chelsea potvrdila vo funkcii ako hlavného kormidelníka.

Poslednou kvapkou v pohári bola pre Taliana utorková prehra s Juventusom Turín 0:3, ktorá postavila The Blues v E-skupine na okraj vypadnutia z európskeho pohára číslo jeden. Tým by sa úradujúci šampión LM stal vôbec prvým tímom, ktorý nedokázal postúpiť ďalej zo skupinovej fázy v pozícii obhajcu. V lige je Chelsea na 3. mieste za oboma manchesterskými klubmi United a City.

"Stojíme pred vážnou úlohou kvalifikovať sa do vyraďovacej fázy LM a musíme vydržať s nasadením v boji o špicu tabuľky v Premiership, pričom hráme aj ďalšie tri pohárové súťaže. Chceme zostať maximálne konkurencieschopní a obstáť na všetkých frontoch čo najlepšie. Ďakujeme trénerovi za odvedenú prácu a nikdy nezabudneme na jeho prínos, ktorým obohatil našu klubovú históriu," pokračoval klub v oficiálnom komuniké.

V nedeľu čaká na Londýnčanov ligové derby, na svojom štadióne privítajú Manchester City. Chelsea ohlási meno Di Matteovho nástupcu "v krátkom čase". Najväčšie šance na obsadenie trénerského postu má podľa odhadov Španieli Rafael Benitez a Pep Guardiola, v hre sú aj Harry Redknapp či bývalý kouč Avram Grant.

Prekvapenie nad rozhodnutím klubu vyjadril tréner Newcastle Alan Pardew. "Nič zlé podľa mňa neurobil. Možno chcel zmeniť herný prejav mužstva a to nejde z noci na ráno. Vyhral dva tituly za menej než rok, takže je to neuveriteľné, čo sa práve stalo," komentoval Pardew.

Prehľad trénerov Chelsea za éry majiteľa Romana Abramoviča:

Claudio Ranieri - 15. septembra 2000 až 31. mája 2004

Jose Mourinho - 2. júna 2004 až 20. septembra 2007

Avram Grant - 21. septembra 2007 až 24. mája 2008

Luiz Felipe Scolari - 11. júna 2008 - 9. februára 2009

Guus Hiddink - 11. februára 2009 - 30. mája 2009

Carlo Ancelotti - 1. júna 2009 - 22. mája 2011

Andre Villas-Boas - 22. júna 2011 - 4. marca 2012

Roberto Di Matteo - 4. marca 2012 - 21. novembra 2012