Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Roger Federer nestačil v Miami na Roddicka, prekvapujúco prehral

Roger Federer Foto: TASR/AP Photo/Alan Diaz

Roger Federer sa rozlúčil s turnajom ATP v Miami, v súboji s Roddickom podľahol v troch setoch 6:7, 6:1 a 4:6.

Miami 27. marca (TASR) - Tretí nasadený Švajčiar Roger Federer sa v noci na utorok rozlúčil s turnajom ATP v americkom Miami, keď v treťom kole prekvapujúco nestačil na domáceho Andyho Roddicka a podľahol mu v troch setoch 6:7, 6:1 a 4:6.

"Dnes som pôsobil nevýrazne. Trochu som cítil únavu, ale bolo to skôr psychického ako fyzického charakteru," poznamenal 16-násobný grandslamový víťaz: "Za sezónu odohrám možno 30 zápasov. Teraz cítim, že je to určitá daň, čo je normálne. Na druhej strane som v minulosti hral aj unavenejší, takže som nebol viac unavený ako inokedy. Dnes sa mi však nepodaril taký zvrat, ako v Indian Wells."

Po úvodných dvoch setoch zachránil Roddick na začiatku toho rozhodujúceho tri brejkbaly pri svojom podaní, následne "brejkol" svojho súpera a vďaka tejto výhode doviedol zápas do víťazného konca. "Veľmi som chcel hrať. Snažil som sa chytiť bojovnosťou a potom, keď sa zdalo, že mám situáciu pod kontrolou, on odvrátil moju šancu na brejkbal. Potom už odohral perfektný zápas. Ľutujem tie nevyužité šance," dodal rodák z Bazileja.


Roddickov silný forhend

Roddick, ktorý sa prepadol vo svetovom rebríčku na 34. miesto, využíval svoj silný forhend a dôrazné podanie. Celkovo zaznamenal 69-percentnú úspešnosť zisku bodov z prvého podania. Pre Roddicka je to vôbec prvé víťazstvo nad hráčom z prvej svetovej trojky od roku 2010, kedy v Cincinnati zdolal Novaka Djokoviča. Federera naposledy zdolal v roku 2008 v Key Biscayne.

"Keď som v treťom sete získal brejkbal, tak som predviedol svoje najlepšie returny v kariére. Myslím si, že som dal štyri víťazné forhendy. Dnes som hral dobre a skutočne dobre mi išlo aj podanie," uviedol víťaz US Open 2003, ktorý sa však k svojim ďalším ambíciám na turnaji na Floride vyjadril skromne. "V roku 2008 som vyradil Rogera a následne som prehral v ďalšom kole s (Nikolajom) Davydenkom. V športe je všetko možné. A práve to z neho robí najväčšiu zábavu na svete. To sa nedá naplánovať," dodal Roddick.

Napriek víťaznej eufórii 29-ročný Američan svoj cenný triumf nepreceňuje, no súčasne dostal pozitívny impulz do budúcnosti. "Bolo by to trochu drzé a odvážne hovoriť zrazu o víťazstve na turnaji z kategórie Master's. Zrejme moja situácia nie je taká zlá, aká sa zdala pred dvoma týždňami, ale na druhej strane to bol len jeden zápas," uzavrel šťastný Roddick.



muži - dvojhra - 3. kolo:


Novak Djokovič (1-Srb.) - Viktor Troicki (Srb.) 6:3, 6:4,
Andy Roddick (USA) - Roger Federer (3-Švaj.) 7:6 (4), 1:6, 6:4,
David Ferrer (5-Šp.) - Julien Benneteau (Fr.) 7:6 (5), 6:4,
Juan Del Potro (11-Arg.) - Marin Čilič (Chor.) 6:3, 7:6 (3),
Juan Monaco (Arg.) - Gael Monfils (14-Fr.) 4:6, 6:3, 6:4



ženy - dvojhra - osemfinále:


Venus Williamsová (USA) - Ana Ivanovičová (15-Srb.) 6:7 (4), 6:2, 6:2,
Caroline Wozniacká (4-Dán.) - Yanina Wickmayerová (23-Bel.) 7:6 (6), 6:0,
Li Na (8-Čína) - Sabine Lisická (12-Nem.) 3:6, 6:4, 6:2