Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Roger Federer má opäť dvojičky, chlapci dostali meno Leo a Lenny

Roger Federer Foto: TASR/AP

Spolu s manželkou už vychovávajú dve dcéry, rovnako dvojičky. Charlene Riva a Myla Rosen sa im narodili 23. júla 2009.

Madrid 6. mája (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer je otcom ďalších dvojičiek. Jeho manželka Mirka mu v utorok večer porodila dvoch chlapcov, ktorí dostali meno Leo a Lenny. Štvrtý hráč svetového rebríčka to oznámil prostredníctvom sociálnych sietí.

"Mirka a ja sme neuveriteľne šťastní, že môžeme oznámiť narodenie Lea a Lennyho," informoval 32-ročný Federer prostredníctvom svojho konta na Twitteri. Spolu s manželkou už vychovávajú dve dcéry, rovnako dvojičky. Charlene Riva a Myla Rosen sa im narodili 23. júla 2009.

Tridsaťdvaročný Federer sa ešte pred narodením detí odhlásil z turnaja ATP Madrid Open, aby mohol tráviť viac času s rodinou. Štvrtý hráč svetového rebríčka na svojej oficiálnej webovej stránke uviedol, že "chce byť s manželkou Mirkou počas týchto vzrušujúcich týždňov pre ich rodinu".

V rodine Federerovcov ide už o tretie dvojičky


Rodina švajčiarskeho tenistu Rogera Federera sa v utorok večer opäť rozrástla a opäť o dvojičky. Jeho manželka Mirka mu porodila dvoch chlapcov, ktorí dostali mená Leo a Lenny. Zaujímavosťou je, že v júli 2009 sa im takisto narodili dvojičky, dievčatá Charlene Riva a Myla Rosen. Ešte zaujímavejšie však vyznieva fakt, že aj Federerova staršia sestra Diana je matkou dvojičiek.

Federer síce nie je jediným úspešným športovcom, ktorý má doma dvojčatá (okrem neho napríklad aj Michael Jordan či Pelé, pozn. red.) dva páry sú však veľkou raritou. Podľa portálu twinstwice.com v prípade, že žena raz porodí dvojičky rovnakého pohlavia, šanca, že bude mať aj ďalšie, je 1:70.000 alebo nižšia.

Šťastnému páru zagratulovali aj viaceré osobnosti z tenisového sveta. "Gratulujem Mirke a Rogerovi k ďalším prírastkom do rodiny. Leo a Lenny budú ideálnymi partnermi pre staršie sestry v mixe," poznamenal bývalý tenista Boris Becker. Informácia o narodení dvojičiek potešila aj trénera Darrena Cahilla: "Fed pracuje dvojnásobne. Gratulujem jeho rodine. Skvelé, dva páry dvojičiek." Na Twitteri tiež nechala odkaz bývalá ženská jednotka Kim Clijstersová: "Gratulujem rodine. Krásne mená!!"