Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Šport

Rokovania o ukončení výluky NHL pokračujú v stredu na utajenom mieste

Foto: TASR/AP

NHL je vo výluke od 15. septembra a prišla už o viac než tretinu sezóny.

Toronto 11. decembra (TASR) - Rokovanie skupiny vedenia zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA ohľadne ukončenia výluky, ktorá po druhý raz za sedem rokov ohrozuje celú sezónu v hokejovej profisúťaži, bude pokračovať v stredu na nešpecifikovanom mieste. Informáciu priniesla agentúra AP.

Doteraz zrušili pre absenciu novej kolektívnej zmluvy 422 duelov základnej časti súťaže, v utorok ich pribudlo ďalších 104 s tým, že v tomto roku už sa brány štadiónov v zámorí neotvoria. Celkový počet 526 zrušených stretnutí tak predstavuje 42,8 percenta sezóny. Neuskutoční sa ani tradičné novoročné podujatie Winter Classic a Zápas hviezd NHL.

Zrušenie "iba" šestnástich ďalších dní však môže byť podľa agentúry AP signálom, že existuje šanca odštartovať skrátený ročník začiatkom januára budúceho roka. Nádej na rýchle ukončenie lockoutu sa ale minulý týždeň rozplynula, keď po niekoľkodňových rozhovoroch neprišli strany k zhode v kľúčových otázkach.

NHL je vo výluke od 15. septembra a prišla už o viac než tretinu sezóny. Odbory s klubmi nevedia nájsť dohodu najmä v záležitostiach týkajúcich sa hráčskych zmlúv a rozdelení výnosov, ktoré v minulej sezóne činili 3,3 miliardy dolárov.