Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

´Lucky loser´ Goffin neprestáva na Roland šokovať, čaká ho Federer

David Goffin Foto: TASR/AP

Dvadsaťjedenročný Goffin sa dostal do hlavnej súťaže Roland Garros aj napriek prehre vo finále kvalifikácie, keď mu výrazne pomohol Gael Monfils. Francúz sa odhlásil z podujatia pre zranenie kolena.

Paríž 2. júna (TASR) – V osemfinále grandslamového tenisového turnaja sa po 17 rokoch predstaví "lucky loser". Tým bude na prebiehajúcom Roland Garros David Goffin.

Belgičan, ktorý má po šťastlivom prieniku do hlavnej súťaže po troch výhrach grandslamový čistý štít, vyzve v nedeľu žijúcu švajčiarsku legendu Rogera Federera.

Dvasaťjedenročný Goffin sa dostal do hlavnej súťaže aj napriek prehre vo finále kvalifikácie, keď mu výrazne pomohol Gael Monfils. Francúz sa odhlásil z podujatia pre zranenie kolena. "Kvalifikant" v 1. kole hlavnej šokoval Čecha Radka Štěpánka, keď vyhral svoj prvý päťsetový zápas v kariére. V 2. runde prekvapil Arnauda Clementa, kým v 3. kole zdolal Poliaka Lukasza Kubota.

Foto: TASR/AP
Belgičan je tak po roku 1995 prvým "lucky loserom", teda hráčom, ktorý sa dostal do hlavného turnaja aj napriek prehre vo finále kvalifikácie, v osemfinále grandslamového turnaja. Naposledy sa to podarilo vo Wimbledone jeho krajanovi Dickovi Normanovi.

"Budem hrať proti Rogerovi a nemôžem tomu uveriť," uviedol aktuálne 109. hráč rebríčka ATP.

"Keď som bol malý, sledoval som Rogerove zápasy v televízii. Podľa mňa hrá takmer dokonalý tenis. Jeho technika je perfektná. Mám ho rád aj ako osobnosť - na kurte i mimo neho je to úžasný človek. V nedeľu očakávam extrémne náročný duel. Naozaj neviem, ako sa naň pripravím, ale hlavne si to chcem užiť," dodal 21-ročný Belgičan. "Keď poviem, že nad ním vyhrám bude to znieť bombasticky, keď poviem, že nemám šancu, bude to vyzerať ako by som nastúpil na antuku bez ambícií. Uvidíme. Snažím sa sústrediť sa na svoje údery a užiť si veľký kurt."

Federer mal možnosť pozrieť si súboj Goffina s Clementom, a tak mohol podať novinárom podať aj svoje dojmy z hry "vyzývateľa". "Pekný zápas. Udiera čisto do lôpt a je veľmi talentovaný. Inak by ani neprešiel turnajom tak ďaleko," charakterizoval svojho ďalšieho súpera 16-násobný grnadslamový víťaz.