Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Roman Červenka bude počas výluky hráčom HC Lev Praha

Na snímke vľavo Ján Lašák (Slovensko) a vpravo ho prekonáva Roman Červenka (Česko) Foto: TASR/Martin Baumann

Roman Červenka si doliečil zranenie chrbta, po ktorom sa už pripojil k tímu trenéra Václava Sýkoru a v utorok s ním odletí do Novgorodu.

Praha 12. novembra (TASR) - Výraznú ofenzívnu posilu získal do svojich radov český nováčik KHL HC Lev Praha. Počas výluky v NHL ho posilní 26-ročný útočník Roman Červenka. Ten si doliečil zranenie chrbta, po ktorom sa už pripojil k tímu trenéra Václava Sýkoru a v utorok s ním odletí do Novgorodu. TASR o jeho príchode informoval mediálny manažér Jan Rachota.

Roman Červenka na seba po prvý raz výrazne upozornil v sezóne 2006/2007, v ktorej prvýkrát obliekol aj dres národného mužstva. Jeho potenciál sa ale ukázal až o rok neskôr, keď sa začal výrazne presadzovať v Slavii. V 55 stretnutiach získal 38 bodov a pomohol Slavii k majstrovskému titulu. V ďalších dvoch ročníkoch svoje bodové kontá ešte navŕšil na 83 a 97. V sezóne 2009/2010 pomohol českej reprezentácii k titulu majstra sveta a v ročníku 2010/2011 svoju reprezentačnú zbierku rozšíril o bronzovú medailu.

KHL, do ktorej sa teraz vracia už hral za Avangard Omsk. Odohral zaň 137 zápasov a na svoje konto si pripísal 130 bodov a v prvej sezóne bol aj najlepším strelcom súťaže. Po sezóne mal zamieriť do NHL, kde sa dohodol na kontrakte s Calgary. Výluka však jeho snahu o prienik do legendárnej súťaže prekazila. Úvod ligy tak Červenka strávil v Slavii, v 9 zápasoch stihol nazbierať 13 bodov (5+8).