Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Romario povedie vyšetrovanie voči exprezidentovi brazílskeho zväzu

Romario, archívne foto Foto: TASR/AP

Marin je držaný vo väzbe vo Švajčiarsku, kam ho príde vypočuť špeciálna komisia vedená práve Romariom.

Sao Paulo 5. augusta (TASR) - Bývalý legendárny futbalista a v súčasnosti brazílsky senátor Romario uviedol, že vyšetrovanie údajnej korupcie a prania špinavých peňazí v Brazílskej futbalovej konfederácii (CBF) sa dotkne najmä jej niekdajšieho prezidenta Jose Mariu Marina a prominentného biznismena Joseho Hawillu. Marin je držaný vo väzbe vo Švajčiarsku, kam ho príde vypočuť špeciálna komisia vedená práve Romariom.

Bývalý vynikajúci útočník pôsobí vo funkcii senátora za Socialistickú stranu a je na čele pracovnej skupiny, ktorá si má posvietiť na kriminálne činy v brazílskom futbale ako pranie špinavých peňazí, korupcia, finančné podvody a vydieranie. V rámci obrovského korupčného škandálu vo vnútri Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) je jedným z hlavných obvinených, na ktorého vydala zatykač americká prokuratúra, aj exprezident CBF Marin. Ten v Európe v súčasnosti čaká na možné vydanie do USA.

"Moje požiadavky boli schválené. Vypočujeme Marina priamo vo Švajčiarsku, kde je vo väzení, a Hawillu, ktorý je v domácej väzbe v USA," uviedol Romario podľa agentúry Reuters.

Majster sveta z roku 1994 dodal, že komisia prešetrí okrem Marina aj pochybné transakcie, ktoré vo funkcii viceprezidenta CBF urobil Marco Polo Del Nero a jeho predchodca Ricardo Teixeira.