Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Ronaldinha brazílske kluby nechcú, zrejme bude pokračovať v zahraničí

Ronaldinho Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročný Ronaldinho si podľa vlastných slov chce na nejaký čas oddýchnuť od futbalu a starať sa o svoju chorú matku.

Sao Paulo 2. júna (TASR) – Šanca, že bývalý brazílsky futbalový reprezentant Ronaldinho bude pokračovať v kariére v rodnej krajine, je po jeho kontroverznom odchode z Flamenga veľmi nízka.

Deň po tom, ako Ronaldinho predčasne ukončil kontrakt a žaluje svojho bývalého zamestnávateľa pre nevyplatené mzdy, väčšina brazílskych klubov informovala o nezáujme angažovať niekdajšieho najlepšieho svetového hráča.

Tridsaťdvaročný Ronaldinho si podľa vlastných slov chce na nejaký čas oddýchnuť od futbalu a starať sa o svoju chorú matku. Pri návrate na súťažné trávniky sa pravdepodobne zameria na klub z inej krajiny.

"Neexistuje šanca, že by sme angažovali Ronaldinha. On aj tak nezapadá do našej koncepcie. Nemáme záujem," uviedol riaditeľ Corinthians Roberto de Andrade. Vedenie populárneho brazílskeho klubu chcelo získať Ronaldinha ešte v roku 2011, teraz svoj zámer očividne zmenilo.

Prieskum verejnej mienky medzi fanúšikmi odhalil, že väčšina z nich by ho nechcela vidieť hrať v ich obľúbenom tíme. Ronaldinho upadol do nemilosti po tom, ako požaduje od Flamenga za nevyplatené mzdy až 20 miliónov dolárov. Našli sa aj hlasy, ktoré sa problémového Brazílčana zastali. Podľa trénera FC Santos Muricy Ramalha by aj naďalej mal zostať idolom pre brazílskych fanúšikov, kým tréner bývalých majstrov sveta Luiz Felipe Scolari by ho aj teraz chcel mať v zostave.