Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Ronaldo chce viac, duel v Bratislave považuje za jeden z kľúčových

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Pre Ronalda nie je dosiahnutých 850 gólov konečnou métou. Chcem viac. Pokiaľ hrám, chcem posúvať latku veľmi vysoko. Musím mať veľké ambície, povedal Ronaldo.

Lisabon 6. septembra (TASR) – Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo chce po méte 850 gólov v kariére dosiahnuť ešte viac. Túto hranicu prekročil v sobotňajšom ligovom zápase svojho Al-Nassr na pôde Al-Hazem (5:1). Už v piatok sa s reprezentáciou predstaví na bratislavskom Tehelnom poli v stretnutí kvalifikácie ME 2024, pričom duel so Slovenskom považuje za jeden z kľúčových.

Pre Ronalda nie je dosiahnutých 850 gólov konečnou métou. "Chcem viac. Pokiaľ hrám, chcem posúvať latku veľmi vysoko. Musím mať veľké ambície," povedal Ronaldo na stredajšej tlačovej konferencii v tréningovom centre Oeiras na predmestí Lisabonu.

Portugalsko čakajú v nadchádzajúcom asociačnom termíne dva duely kvalifikácie EURO 2024, okrem piatkového súboja na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ) v Bratislave (20.45 h) sa stretne v pondelok 11. septembra aj doma s Luxemburskom. Tridsaťosemročný kanonier oslávil v júni svoj dvojstý zápas za národné mužstvo gólom na pôde Islandu, kde zaistil svojmu tímu triumf 1:0. Portugalci momentálne vedú J-skupinu so ziskom 12 bodov, dva body za stopercentným lídrom zaostáva druhé Slovensko, ktoré má na konte tri víťazstvá a jednu remízu. "Tieto dva zápasy chcem vyhrať. Pokiaľ sa to stane, už sme v podstate postúpili," citovala 38-ročného útočníka agentúra AFP.

V auguste uplynulo presne 20 rokov od prvého Ronaldovho zápasu v národnom tíme. Už niekoľko rokov je jeho kapitán, v roku 2016 ho priviedol k titulu majstra Európy. Pre krajinu to bol historicky prvý titul na významnom podujatí. "Chcem pokračovať, pretože sa cítim dobre a potrebný. Môže sa však stať čokoľvek," dodal Ronaldo s tým, že momentálne si chce užívať každý moment a za svoj cieľ si stanovil "excelentné EURO".