Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Ronaldo o päťzápasovom dištanci: Je to perzekúcia

Cristiano Ronaldo (vpravo) z Realu Madrid reaguje po tom, čo rozhodca Ricardo de Burgos mu dal červenú kartu, uprostred tréner Realu Madrid Zinedine Zidane v prvom stretnutí o španielsky Superpohár medzi FC Barcelona . Foto: TASR/AP

Španielska futbalová disciplinárka naparila bielemu baleťákovi päťzápasový dištanc za červenú kartu a následné strčenie do rozhodcu v úvodnom dueli o Superpohár proti Barcelone.

Madrid 17. augusta (TASR) - Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa vyjadril kriticky na margo rozhodnutia španielskej futbalovej disciplinárky. Tá mu naparila päťzápasový dištanc za červenú kartu a následné strčenie do rozhodcu v úvodnom dueli o Superpohár proti Barcelone. Portugalský reprezentant označil trest za perzekúciu.

"V tejto situácii nemôže človek mlčať. Päťzápasový dištanc považujem za prehnaný, je to výsmech. Tomuto sa hovorí prenasledovanie. Ďakujem mojim spoluhráčom a fanúšikom Realu za podporu," uviedol na svojom instagrame rozhorčený Ronaldo, ktorý chýbal Realu v domácej odvete proti Barcelone. "Biely balet" napriek jeho absencii zvíťazil 2:0 a jubilejný desiatykrát získal španielsky Superpohár. Informovala o tom agentúra AP.