Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

VIDEO: Ronaldo skúšal nožničky a zranil sa, Realu tak skoro nepomôže

Cristiano Ronaldo Foto: TASR/AP

Elitný útočník si natiahol sval v pravej nohe.

Madrid 22. apríla (TASR) - Portugalský futbalový reprezentant Cristiano Ronaldo bude chýbať Realu Madrid v záverečnej fáze sezóny. Počas stredajšieho stretnutia španielskej La Ligy s Villarrealom (3:0) si natiahol sval v pravej nohe. Klub nešpecifikoval dĺžku zranenia Ronalda pred dôležitými zápasmi v španielskej lige a Lige majstrov. Informovala o tom agentúra AP.

Informáciu v piatok potvrdil Real aj na svojom oficiálnom webe. "Dnešné testy v Univerzitnej nemocnici Sanitas La Moraleja preukázali zranenie Cristiana Ronalda, ktorému diagnostikovali natiahnutý stehenný sval na pravej nohe. Proces rekonvalescencie bude sledovaný," uvádza sa v stanovisku "bieleho baletu".

Ronaldo sa zranil v závere súboja s Villarrealom pri pokuse o "nožničky". Ihneď odišiel z ihriska aj napriek tomu, že tréner Realu Zinedine Zidane využil všetky tri striedania.



Francúzsky kouč na pozápasovej tlačovke označil problém za minoritný, Ronaldo na sociálnych sieťach ukľudňoval fanúšikov.

Elitný útočník je s 31 gólmi najlepším strelcom domácej súťaže, kanonierom kraľuje aj v Lige majstrov (16). Od začiatku sezóny nevynechal ani jeden zápas v La Lige či LM. Teraz je jeho účasť v sobotňajšom súboji proti Rayu Vallecano i v utorkovom prvom semifinále Ligy majstrov na ihrisku Manchestru City ohrozená.

Real figuruje v tabuľke domácej súťaže na treťom mieste, na vedúce duo FC Barcelona, Atletico Madrid stráca jeden bod. Do konca sezóny zostávajú štyri kolá.