Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Ronaldo si zranil koleno, jeho štart v Bratislave je otázny

Cristiano Ronaldo (vpravo). Foto: TASR/AP

Rozsah jeho zranenia by mal byť známy v najbližších dňoch.

Rijád 14. augusta (TASR) - Kapitán portugalskej futbalovej reprezentácie Cristiano Ronaldo utrpel zranenie kolena a jeho štart v septembrovom zápase kvalifikácie ME 2024 proti Slovensku je otázny. Informoval o tom web španielskeho denníka Marca.

Tridsaťosemročný útočník otočil dvoma gólmi nepriaznivý stav v sobotnom finálovom stretnutí Arabského pohára proti Al-Hilal (2:1 pp) napriek tomu, že jeho tím Al-Nassr dohrával od 71. minúty v desiatich bez vylúčeného Abdulelaha Al-Almriho. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty dokázal v 74. minúte vyrovnať na 1:1 a zápas dospel do predĺženia. V ňom prišla chvíľa najväčšej hviezdy Al-Nassr v 98. minúte, v ktorej Ronaldo zabezpečil svojmu tímu prvú trofej od januárového príchodu z Manchestru United. V 112. minúte si však v súboji s protihráčom zranil ľavé koleno a ihrisko opustil na pojazdných nosidlách so slzami v očiach.

Ronaldo je so 123 gólmi historicky najlepší strelec reprezentácie Portugalska. Rozsah jeho zranenia by mal byť známy v najbližších dňoch. Portugalsko je po štyroch kolách kvalifikácie na čele tabuľky J-skupiny s plným počtom 12 bodov. Slovensko figuruje na druhom mieste so ziskom 10 bodov, ich vzájomný zápas je na programe v piatok 8. septembra o 20.45 h na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. V ďalšom septembrovom zápase nastúpi Portugalsko doma proti Luxembursku (11. septembra o 20.45 h vo Fare).