Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Ronaldo bol pred sudkyňou 90 minút, v stanovisku odmietol vinu

Portugalský hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo, archívna foto. Foto: TASR/AP

Štátny zástupca ho obvinil zo štyroch daňových únikov v celkovej výške 14,7 milióna eur v rokoch 2011 až 2014.

Madrid 31. júla (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo absolvoval v pondelok 90-minútovú výpoveď pred španielskou sudkyňou Monicou Gomezovou Ferrerovou. Štátny zástupca ho obvinil zo štyroch daňových únikov v celkovej výške 14,7 milióna eur v rokoch 2011 až 2014.

Hráč Realu Madrid údajne neodviedol tieto peniaze za príjmy z predaja osobnostných práv v Španielsku, no už predtým poprel akékoľvek svoje previnenie. Na súde v Pozuele na predmestí Madridu naňho čakalo približne 125 novinárov, Ronaldo sa im však vyhol zadným východom.

Neskôr po porade s právnymi zástupcami uverejnil stanovisko k prípadu prostredníctom svojej zastupiteľskej spoločnosti Gestifute. "Španielske daňové úrady majú všetky údaje o mojich príjmoch, pretože som im ich s mojimi právnikmi poskytol. Nemám čo skrývať a v žiadnom prípade som nemal v úmysle vyhnúť sa daňovým odvodom. V tejto chvíli treba nechať justíciu, nech si robí svoju prácu. Verím v spravodlivosť a som presvedčený o tom, že v tomto prípade sa ukáže moja nevina."