Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rosberg nedostane trest za kolíziu s Hamiltonom

Jazdci F1 zo stajne Mercedes Lewis Hamilton (vľavo) a Nico Rosberg Foto: TASR/AP

Incident počas nedeľnej Veľkej ceny Belgicka vyhodnotila Medzinárodná automobilová federácia ako nehodu.

Berlín 26. augusta (TASR) - Medzinárodná automobilová federácia (FIA) nepotrestá nemeckého pilota Nica Rosberga za kolíziu s tímovým kolegom z Mercedesu Lewisom Hamiltonom na nedeľnej Veľkej cene Belgicka F1.

Rosberg v 2. kole zaútočil na vedúceho Hamiltona, ale atak nezvládol a svojím predným krídlom prerazil zadnú pneumatiku na monoposte britského kolegu. Incident FIA vyhodnotila ako nehodu. "Bol to komplikovaný víkend a nepriaznivý pre tím. Takáto kolízia medzi tímovými kolegami sa nemôže stať," cituje slová Rosberga internetový portál sport1.de.

Hamilton sa neplánuje Rosbergovi pomstiť

Britský pilot F1 Lewis Hamilton sa neplánuje pomstiť tímovému kolegovi z Mercedesu Nicovi Rosbergovi za kolíziu na Veľkej cene Belgicka. "Tím je u mňa vždy na prvom mieste a nebudem podnikať nič na vlastnú päsť," cituje slová Hamiltona agentúra dpa.

Na otázku, či ešte nemeckému lídrovi priebežného poradia dôveruje, odpovedal: "V Taliansku nebudeme jazdiť koleso pri kolese." V druhom kole VC Belgicka zaútočil Rosberg na Hamiltona a pri manévri pravou stranou predného krídla škrtol o zadnú pneumatiku Britovho monopostu. Hamilton musel ísť do boxov a následne z pretekov odstúpil. Rosberg šiel o niekoľko kôl neskôr takisto k mechanikom, ktorí mu vymenili poškodené predné krídlo. Nemec však napokon obsadil v Belgicku druhé miesto a jeho náskok na čele šampionátu pred Hamiltonom narástol už na 29 bodov. Incident vyhodnotila Medzinárodná automobilová federácia (FIA) ako nehodu a zaobišlo sa to bez trestu.