Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Rosický a Čech nemajú vážne zranenia, duel s Poľskom stihnú

Tomáš Rosický (v červenom drese) Foto: TASR/AP

Rosický si v utorňajšom zápase A-skupiny poranil achilovku a do druhého polčasu už nevybehol.

Vroclav 13. júna (TASR) - Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Rosický a brankár Petr Čech zamierili v stredu namiesto tréningu do nemocnice.

Pôvodne obavy sa však nepotvrdili a obaja lídri českého tímu by nemali chýbať v ich kľúčovom a záverečnom zápase A-skupiny na EURO 2012 proti Poľsku.

Rosický si v utorkovom zápase proti Grécku (2:1) poranil achilovku a do druhého polčasu už nevybehol a brankár londýnskej Chelsea mal zasa problémy s ramenom.

"Ani u jedného sa nepotvrdilo poškodenie kosti alebo tkaniva," povedal pre idnes.cz reprezentačný lekár českého tímu Petr Krejčí, ktorý verí, že obe hviezdy nastúpia proti domácim reprezentantom: "Chcete percentá? Krásna otázka, na takú najradšej klamem. Vidím to tak 75:25, že nastúpia obaja."

Obaja hráči zrejme vynechajú ešte štvrtkový tréning českej reprezentácie, na predzápasový v piatok by ale mali byť pripravení. Rosický bol ale v stredu v štúdiu Českej televízie opatrnejší. "Podobné zranenie som mal v Arsenale. Ale tak, ako ma to bolí teraz, ma to nikdy predtým nebolelo. Pokiaľ to však aspoň troch pôjde, proti Poľsku budem hrať," povedal Rosický.