Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Rosický odhadol svoju šancu na účasť vo štvrťfinále za malú

Tomáš Rosický Foto: TASR/AP

Česká reprezentácia nastúpi na svoj ďalší duel na šampionáte proti druhému celku z B-skupiny pravdepodobne bez Rosického.

Vroclav 17. júna (TASR) - Účasť kapitána českej reprezentácie Tomáša Rosického vo vyraďovacej fáze európskeho futbalového šampionátu je naďalej otázna.

Rozhodujúci duel základnej skupiny medzi Českom a Poľskom sledoval z lavičky, no i bez neho Česi dokázali zdolať domácich Poliakov. Česko si o semifinále zahrá proti druhému tímu z B-skupiny.

V sobotu dopoludnia skúšal stredopoliar trénovať, ale potom zistil, že jeho zdravotný stav mu plnú záťaž nedovoľuje.

"Chlapci to zvládli, druhý polčas bol excelentný. Víťazstvo sme si zaslúžili. Tréner Michal Bílek si zaslúži pochvalu, lebo splnil všetko, čo od neho očakávali. Bol stále pokojný, čo len tak niekto nedokáže. Svoj pokoj prenášal aj na ostatných členov mužstva," povedal momentálne nehrajúci futbalista, ktorý si poranil achilovku v zápase s Gréckom.

Česi po úvodnej prehre s Ruskom zdolali v druhom zápase Grécko 2:1 a Rosický mal na triumfe veľký podiel. "Je nenahraditeľný," vyhlásil o ňom Bílek.

Rosického pozíciu v rozhodujúcom dueli proti Poľsku zaujal Daniel Kolář. "V prvom polčase bolo chybou, že Daniel hral príliš vpredu a lopty sa až k nemu nedostávali. V druhom polčase chlapci výborne držali loptu a Poliaci nevedeli, čo majú hrať. Určite nám pomohla kvalifikácia, kde sme všetky zápasy hrali pod tlakom. Na to oni nie sú zvyknutí, za posledné dva roky dôležité zápasy nehrali."

Česká reprezentácia nastúpi na svoj ďalší duel na šampionáte proti druhému celku z B-skupiny pravdepodobne bez Rosického. "Šanca, že budem hrať, tu je, no je malá," vyhlásil "malý Mozart", ako futbalistu Arsenalu Londýn prezývajú.

Rosického kariéru tradične sužujú zranenia. V zápase anglickej ligy si 13. mája poranil lýtko a do poriadku sa dal len tesne pred ME. Šampionát v roku 2008 musel pre zranenie úplne vynechať a Česi vtedy vypadli už po zápasoch v skupinách.