Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Roussel sa vrátil do Banskej Bystrice, s tímom trénuje aj I. Majeský

Na snímke Ivan Majeský, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

S tímom sa pripravuje aj Ivan Majeský, ktorý kariéru štartoval v Banskej Bystrici. Tridsaťdeväťročný bek naposledy pôsobil v Olomouci.

Banská Bystrica 3. februára (TASR) - Kanadský hokejista Charles–Olivier Roussel sa vrátil do tipsportligového HC'05 iClinic Banská Bystrica. Dvadsaťštyriročný bek bol pod Urpínom už počas letnej prípravy, pred začiatkom sezóny sa však rozhodol odísť späť do zámoria.

"S vedením klubu HC '05 iClinic sa dohodol na spolupráci do konca prebiehajúcej sezóny," uvádza sa na oficiálnom webe "baranov". Roussel sa doma presadil výraznejšie len v AHL, v ktorej odohral vrátane play off 86 duelov, v ktorých nazbieral osemnásť bodov za štyri góly a štrnásť asistencií.

S tímom sa pripravuje aj Ivan Majeský, ktorý kariéru štartoval v Banskej Bystrici. Tridsaťdeväťročný bek naposledy pôsobil v Olomouci, po konci uplynulého ročníka však nikde nehral. V najvyššej českej súťaži obliekal aj dresy Kladna či Sparty Praha. V NHL odohral 202 zápasov za Atlantu, Floridu a Washington, na severe Európy bol súčasťou fínskych klubov Ilves Tampere, Kärpät Oulu či Jokerit Helsinki, vo Švédsku hral dlho za Linköping či Skellefteu. Do roku 2011 obliekal aj dres slovenskej reprezentácie.