Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Rozhodca Kadyrov dopískal, za napadnutie hráča doživotný dištanc

Kadyrovova vina je nepopierateľná. Hráč Amkaru ho údajne počas celého stretnutia urážal, čo Kadyrov nie raz zdvihnutou zástavkou signalizoval hlavnému arbitrovi. Ten ale na to nereagoval.

Groznyj 29. apríla (TASR) - Doživotného zbavenia funkcie sa dočkal ruský čiarový futbalový rozhodca Musa Kadyrov, ktorý v piatkovom stretnutí 26. kola mládežníckych tímov Terek Groznyj - Amkar Perm zbil hráča Permu Iľju Kričmara.

K incidentu prišlo po záverečnom hvizde zápasu, po ktorom Kadyrov reagoval na urážky zo strany hráča tým, že ho začal biť. "Musa Kadyrov bol doživotne zbavený funkcie rozhodcu Futbalovej federácie Čečenskej republiky," cituje RIA Novosti prezidenta Zväzu futbalovej federácie Južného a Severo-Kavkazského federálneho okruhu Lom-Ali Ibragimova. "Mám pred sebou príslušný protokol zo zasadnutia. Problém je v tom, že Kadyrov ako miestny rozhodca pôsobil len na úrovni zápasov republikových majstrovstiev, účinkoval pri rôznych dedinských zápasoch a za hranice republiky nechodieval. Ale v súbojoch rezervných tímov takíto rozhodcovia môžu pôsobiť ako čiaroví. Po tomto zákaze od federácie republiky, už nemôže pôsobiť nikde. Obrátili sme sa s prosbou na Ruskú futbalovú federáciu, aby čečenskí rozhodcovia mohli účinkovať na iných ruských teritóriách, ale dostali sme zamietavé stanovisko. Ak by mal Kadyrov skúsenosti z takýchto výjazdov, som presvedčený, že by k svojej práci pristúpil zodpovednejšie."

Kadyrovova vina je nepopierateľná. Hráč Amkaru ho údajne počas celého stretnutia urážal, čo Kadyrov nie raz zdvihnutou zástavkou signalizoval hlavnému arbitrovi. Ten ale na to nereagoval.

Obranca Amkaru Iľja Kričmar však tvrdí, že Kadyrova neurážal. "Tento rozhodca na čiare bol veľmi neobjektívny, nevšímal si napríklad dvojmetrové ofsajdy súpera a prirodzene sme na jeho rozhodnutia patrične reagovali. No nikto z našej strany ho neurážal, sme slušne vychovaní chlapci. Prečo po skončení zápasu napadol mňa osobne, netuším. Ale asi preto, že som bol najbližšie k nemu. Aj súperovi hráči ho v tom podporovali, priskočili k nám a chytali nás za hrdlo. A to, že rozhodca tvrdí, že som ho urážal, nie je pravda," uviedol Kričmar.