Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Rozhodcovia v Sydney budú nosiť na tele kamery

Rozhodcovia opúšťa ihrisko po tom, čo jedného z čiarových rozhodcov zasiahol predmet do hlavy počas zápasu 27. kola nemeckej Bundesligy VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach v Bochume v piatok 18. marca 2022. Foto: TASR/DPA

Tamojší zväz sa odhodlal k netradičnému kroku po tom, ako jednému z arbitrov zlomil hráč čeľusť.

Sydney 5. mája (TASR) - V amatérskej futbalovej lige v austrálskom Sydney budú rozhodcovia nosiť na tele kamery. Tamojší zväz sa odhodlal k netradičnému kroku po tom, ako jednému z arbitrov zlomil hráč čeľusť.

Štyridsaťpäťročného Khodra Yaghiho udrel minulý týždeň do tváre na konci zápasu jeden z futbalistov, ktorý si odpykával trest a v stretnutí nehral. Zároveň je aj amatérsky boxer. Rozhodca potreboval po zranení komplexnú operáciu a strávil štyri dni v nemocnici. Amatérska futbalová asociácia v oblasti Bankstown na predmestí Sydney následne rozhodla, že rozhodcovia budú v zápasoch zatiaľ pokusne nosiť na tele kamery. "Po čase zhodnotíme efektivitu tohto kroku. Ak to prinesie úspech, zavedieme ho aj v ďalších súťažiach," uviedla liga v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AP. Muž, ktorý napadol rozhodcu, čelí obvineniam z nebezpečného vyhrážania a ťažkého ublíženia na zdraví.