Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Rozkorčuľovanie pred Francúzmi bolo dobrovoľné, nechýbal Grman

Na snímke sprava slovenský hokejista Mário Grman. Foto: TASR

Slováci mali pred zápasom s Francúzmi dva dni zápasového voľna.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ostrava 18. mája (TASR) - Obranca Mário Grman nebude chýbať v zostave Slovenska v dnešnom zápase proti Francúzsku (od 20.20 h) na MS v Ostrave. Pre žalúdočné problémy vynechal štvrtkový tréning, no počas piatkového dobrovoľného rozkorčuľovania už riadne trénoval s tímom. "Mal som menšie žalúdočné problémy, no už je to lepšie. Niečo som cítil už počas predošlého zápasu (s Poľskom - pozn.), ale večer by som mal byť v poriadku," priznal Grman.

Slováci mali pred zápasom s Francúzmi dva dni zápasového voľna. Strávili ich oddychom, ale aj tréningami pred rozhodujúcou fázou základných skupín. Cez víkend ich okrem dnešného zápasu čaká aj nedeľňajšie stretnutie s Lotyšmi (20.20 h) a pôsobenie v ostravskej skupine uzavrú v utorok proti Švédom (20.20 h). Tréneri už v piatok avizovali zmenu v zostave - do štvrtého útoku sa vráti Marko Daňo, ktorý nahradí Martina Faška Rudáša. Slováci majú za sebou tri víťazstvá za sebou a sú na ceste do štvrťfinále. V zápase proti Francúzom budú v pozícii favorita a prípadné tri body by ich výrazne priblížili k postupu.

Tréneri však viackrát prízvukovali, že na MS niet slabého súpera. "Francúzi ukázali, že sú silný súper a na to musíme byť pripravení. Dôležitá bude koncentrovanosť na každé jedno striedanie. Čakajú nás tri zápasy v štyroch dňoch, no netreba sa šetriť. Musíme sa sústrediť na ten prvý s Francúzskom a potom môžeme myslieť na ďalší," poznamenal asistent trénera Ján Pardavý. Štvorica Šimon Nemec, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Marek Hrivík vynechala doobedňajšie rozkorčuľovanie, no v zostave nebudú chýbať. "Čaká nás náročný program a dnešné rozkorčuľovanie bolo dobrovoľné. Niektorí hráči majú radšej zápasový deň bez ranného tréningu a koncentrujú sa na večer. Je to úplne v poriadku," poznamenal Pardavý.



Predpokladaná zostava SR v zápase s Francúzskom /o 20.20 h/:

Hlavaj - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš, Golian - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Daňo, Sukeľ, Kudrna




/vyslaní redaktori TASR Martin Hrotek Michal Runák hm wr/