Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Rozsudok v kauze výbuchu na štadióne Slovana nepadol

Na snímke futbalový štadión Slovana Bratislava na bratislavských Pasienkoch. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Incident sa stal 18. augusta 2013 na štadióne na bratislavských Pasienkoch. Tomáša P. stíhajú od novembra 2013, istý čas strávil vo vyšetrovacej väzbe.

Bratislava 20. októbra (TASR) - V kauze Tomáša P., ktorý je obžalovaný z toho, že v auguste 2013 hodil počas futbalového zápasu medzi Slovanom Bratislava a MFK Ružomberok do sektora ružomberských fanúšikov silný delobuch, ani dnes sudkyňa Okresného súdu Bratislava III verdikt nevyniesla.

Na dnešnom hlavnom pojednávaní sudkyňa vypočula jedného svedka - znalca a čítali sa listinné dôkazy. Proces odročili na 7. februára. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Výbuch profesionálnej pyrotechniky Delová rana 75 mm, ktorá je predajná len na špeciálne povolenie, rozmetala vtedy dve sedadlá a zranila deväť ľudí, vrátane dvoch detí. Súd doteraz vypočul desiatky svedkov - usporiadateľov, poškodených a fanúšikov z oboch táborov.

Incident sa stal 18. augusta 2013 na štadióne na bratislavských Pasienkoch. Tomáša P. stíhajú od novembra 2013, istý čas strávil vo vyšetrovacej väzbe. V roku 2014 na polícii tvrdil, že zapálenú delovú ranu mu niekto dal do ruky a on ju hodil do sektora ružomberských fanúšikov. Vtedy vraj nevedel, čo to je.

K činu sa vraj priznal len preto, aby zapadol do istej partie fanúšikov a mohol s nimi ísť na zápasy v zahraničí. Pred súdom už tvrdí, že je nevinný. "Zbadal som, ako dvaja chalani stáli vedľa seba a jeden z nich hodil delobuch, videl som, ako letí a prská. Potom nastal výbuch," povedal na pojednávaní v roku 2014. Za všeobecné ohrozenie mu hrozí desať- až 15-ročné väzenie.