Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rumuni idú na EURO s najlepšou defenzívnou vizitkou, no bez Maxima

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V 23-člennom kádri figuruje až deväť hráčov z najvyššej rumunskej súťaže.

Bukurešť 31. mája (TASR) - Tréner rumunskej futbalovej reprezentácie Anghel Iordanescu nezaradil do záverečnej nominácie na EURO 2016 stredopoliara VfB Stuttgart Alexandrua Maxima. Z pôvodného výberu hráčov na šampionát vyškrtol v utorok päť mien. Informovala agentúra DPA.

V 23-člennom kádri figuruje až deväť hráčov z najvyššej rumunskej súťaže. Štyroch stredopoliarov dodala Steaua Bukurešť, troch - brankára, obrancu a útočníka - Astra Giurgiu. Trio hráčov pôsobí aj v bulharskom futbalovom klube Ludogorec Razgrad. Brankárskou jednotkou Rumunov by mal byť Ciprian Tatarusanu z Florencie.

Rumuni sa v kvalifikácii o EURO 2016 prezentovali najlepšou defenzívou, keď inkasovali len dva góly a neprehrali ani jeden zápas. Generálku na šampionát absolvujú 3. júna proti Gruzínsku v Bukurešti. Následne sa presunú do Francúzska, kde 10. júna v Paríži otvoria majstrovstvá Európy s domácou reprezentáciou. V A-skupine ich následne čaká ešte Švajčiarsko a Albánsko.

Konečná nominácia Rumunska na EURO 2016:
brankári:
Ciprian Tatarusanu (AC Florencia), Costel Pantilimon (FC Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu)

obrancovia: Cristian Sapunaru (Pandurii Targu Jiu), Alexandru Matel (Dinamo Záhreb), Vlad Chiriches (SSC Neapol), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Dragos Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moti (Ludogorec Razgrad), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bukurešť)

stredopoliari: Mihai Pintilii, Adrian Popa, Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu (všetci Steaua Bukurešť), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Scheva), Andrei Prepelita (Ludogorec Razgrad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Lucian Sanmartean (Al Ittihad)

útočníci: Claudiu Keseru (Ludogorec Razgrad), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (FC Cordoba), Denis Alibec (Astra Giurgiu)