Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Ruskí favoriti rozhodli v tretej tretine, vyhrali nad Nórmi

Rus Alexander Ovečkin (8) skóruje do brány nórskeho brankára Larsa Haugena vo štvrťfinálovom zápase hokejových MS v Štokholme 17.mája 2012. Foto: TASR/AP Photo/Niklas Larsson

Zverenci trénera Zinetulu Biľaletdinova rozhodli o svojom triumfe troma gólmi až v tretej tretine, na ktoré už severania nenašli žiadnu odpoveď.

Štokholm 17. mája (TASR) - Hokejisti Ruska postúpili do semifinále 76. majstrovstiev sveta, keď si vo štvrtkovom štvrťfinále poradili s Nórskom 5:2. V sobotu sa o postup do finále pobijú v Helsinkách s víťazom duelu medzi USA a domácim Fínskom.

Zverenci trénera Zinetulu Biľaletdinova rozhodli o svojom triumfe troma gólmi až v tretej tretine, na ktoré už severania nenašli žiadnu odpoveď. Až do záverečnej tretiny boli diváci svedkami vyrovnanej partie, v ktorej otvoril skóre v 8. minúte Ovečkin.

Na jeho zásah odpovedal o štyri minúty neskôr Skröder, no zbornú poslal opäť do vedenia Popov. Nóri vyrovnali na začiatku prostrednej časti, keď sa už po 28 sekundách presadil Thoresen. Vyrovnaný stav pretrval do úvodu tretej dvadsaťminútovky, kedy skóroval Jemelin a víťazstvo favorita potvrdili ďalšími dvoma gólmi Žerdev a Nikulin.



Štvrťfinále:
Rusko - Nórsko 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Góly:
8. Ovečkin (Siomin), 15. Popov (Jemelin, Rjasenski), 41. Jemelin (Dacjuk, Siomin), 51. Žerdev (Birjukov, Tereščenko), 55. Nikulin (Malkin) - 12. Skröder (Hansen, Thoresen), 21. Thoresen (Ask, Holos). Rozhodcovia: Brüggemann (Nem.), Kurmann – Arm (obaja Švaj.), Suominen (Fín.), vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 7.519 divákov.

Rusko: Varlamov – Nikulin, Birjukov, Jemelin, Rjasenski, Denisov, Medvedev, Nikitin, Svitov – Malkin, Popov, Perežogin – Ovečkin, Dacjuk, Siomin – Tereščenko, Širokov, Žerdev – Kokarov, Kuľjomin, Kuznecov

Nórsko: Haugen – Trygg, Tollefsen, Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lokken Östli – Hansen, Skröder, Thoresen – Spets, Bastiansen, M. Olimb – Holtet, Forsberg, Röymark – Ask, Martinsen, K. Olimb, Rosseli Olsen