Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Ruský tenista sa postaral o škandál, rozhodkyňu obvinil z rasizmu

Ilustračné foto Foto: TASR

Medvedev po jednej z výmen obvinil z rasizmu empajrovú afroamerickú rozhodkyňu Sandy Frencheovú z Francúzska.

Savannah 25. apríla (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev sa postaral o škandál na challengerovom turnaji v americkom Savannah, keď ho diskvalifikovali v osemfinálovom zápase proti domácemu Donaldovi Youngovi.

Medvedev po jednej z výmen obvinil z rasizmu empajrovú afroamerickú rozhodkyňu Sandy Frencheovú z Francúzska. "Ste kamoši, že? Som si tým istý," usvedčili televízne zábery Medvedeva, ktorý reagoval na to, že Young je rovnakého pôvodu ako Frencheová. Dôvodom k ukončeniu zápasu boli jeho ďalšie slová, ktorých presné znenie už nie je známe. "Nešportové správanie Medvedeva. Gem, set, zápas. Young vyhral," padol verdikt po konzultácii s turnajovým supervisorom. Vedenie turnaja v oficiálnom vyhlásení uviedlo ako dôvod Medvedevového vylúčenia "pripomienky k nestrannosti z rasových dôvodov".

Ruský tenista si po zápase podal ruku s protihráčom i rozhodkyňou a za svoje správanie sa už stihol aj verejne ospravedlniť. "Chcel by som sa ospravedlniť súperovi, rozhodcom, fanúšikom a usporiadateľom turnaja. Nepamätám si, čo som presne povedal, ale nechal som sa strhnúť emóciami. Veľmi ma to mrzí," napísal na sociálnej sieti Medvedev.