Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Rusnák stihol na MS za 90 minút 2 preteky: Na tisícke som sa rozjazdil

Na archívnej snímke slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Matej Rusnák. Foto: TASR/Martin Baumann

O pol jedenástej nastúpil v disciplíne C1 na 1000 metrov a suverénne si vybojoval postup do semifinále. Približne o 90 minút bol na štarte opäť, tentokrát bojoval o finále na polovičnej trati.

Szeged 23. augusta (TASR) - Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Matej Rusnák zažil v piatok na MS v Szegede pomerne rušné dopoludnie. O pol jedenástej nastúpil v olympijskej disciplíne C1 na 1000 metrov a suverénne si vybojoval postup do semifinále. Približne o deväťdesiat minút bol na štarte opäť, tentokrát bojoval o finále na polovičnej trati.

Napokon sa mu tesne nepodarilo zabojovať o medaily a predstaví sa iba v B-finále. Prezentoval sa však vo vynikajúcom svetle, a kým mnohí športovci naprieč odvetviami lamentujú nad nahusteným programom, Rusnák v cieli nehľadal výhovorky. "Na tisícke som vedel, že postúpim, takže som si ušetril sily na päťstovku, takže sa určite sa nesťažujem na únavu. Vlastne, na tisícke som sa celkom dobre rozjazdil. Mal som hodinu a pol na regeneráciu, naša fyzioterapeutka mi dala ľahkú nabudzovaciu masáž a v semifinále som mal v hlave iba päťstovku," povedal 31-ročný Rusnák.

V Szegede panujú počas celého šampionátu vysoké teploty, hoci v piatok na obed hlásili okolo 30 stupňov Celzia, v stredu aj vo štvrtok ortuť teplomera hravo prekonala tridsaťstupňovú hranicu. "Celé leto trénujeme v teple, tak nám neostalo nič iné, len si zvyknúť," skonštatoval Rusnák, ktorý sa pridal k zástupu pretekárov vychvaľujúcich atmosféru. "Je fantastická. Každý, kto to pozná pomery vie, aký šampionát dokážu zorganizovať Maďari. Cez víkend spadne tribúna."

Vyslaný redaktor TASR rr