Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Ružomberok vyhral doma so Spartakom Myjava 1:0

Ružomberčania, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V 25. minúte Ružomberčania zakombinovali cez stred poľa, lopta sa dostala ku Gálovi-Andrezlymu, ktorý trafil žrď a Lačný ju dorazil za bránkovú čiaru.

Ružomberok 2. marca (TASR) - Prvý strelecký pokus prišiel v 15. minúte z kopačky Kolára, keď pravačkou spoza "veľkého vápna" tesne minul pravý dolný kút ružomberskej brány. O dve minúty sa Kolár ocitol ešte v sľubnejšej palebnej pozícii, ale technickým pokusom z vnútra šestnástky mieril nad. V 25. minúte Ružomberčania zakombinovali cez stred poľa, lopta sa dostala ku Gálovi-Andrezlymu, ktorý trafil žrď a Lačný ju dorazil za bránkovú čiaru – 1:0. Vedúci gól Liptákov upokojil.

V druhom polčase sa hral medzišestnástkový futbal, ktorý prerušil až myjavský kapitán Pekár, keď po hodine hry v rozpätí minúty dva razy zakončil zblízka. Myjava mala v 72. minúte hneď dve veľké príležitosti na vyrovnanie. Najprv Tofiloski vychytal Daniela a vzápätí P. Maslo po Sládekovej strele ratoval "Ružu" na bránkovej čiare. V 81. minúte Zošákov priamy kop Hruška vytesnil spod brvna. V závere Liptáci kontrolovali dianie na ihrisku a nepustili Spartak do záverečného náporu.

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Samozrejme nie som rád, že odchádzame bez bodového zisku. V prvom polčase sme vyrobili veľa nevynútených chýb a mali sme aj veľa strát. Bolo to z našej strany také rozhárané. V druhej polovici sme zlepšili presnosť prihrávok aj dynamiku pohybu, dostali sme sa aj do šancí, ale keď nedáme gól, nemáme nárok, čo len na zisk bodu."

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: "V tomto ročníku nikto nemôže čakať s Myjavou ľahký zápas. Sú vysoko v tabuľke, sú veľmi dobre organizovaní, hrajú kvalitný futbal, tiež majú skúsených hráčov. Prvý polčas sme súpera dobre bránili, napádali, strelili sme aj gól, čo bolo pre nás veľká výhoda. Druhý polčas bol viac o nich a o tom, či my udržíme výsledok, alebo z brejkov pridáme aj druhý gól."

MFK Ružomberok – Spartak Myjava 1:0 (1:0)

Góly:
25. Lačný. Rozhodoval: R. Weiss, ŽK: Sapara, Lačný, Ďubek – Duga, Pekár, Marček., 1585 divákov

Zostavy a striedania:

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Boszorád – Nagy – Gál-Andrezly. Sapara (77. Gerát), Faško (57. Ďubek), Zošák – Lačný (83. Jakubko)

Myjava: Hruška – Beňo (83. J. Chovanec), Marček, Banovič, Machovec – Kóňa, Duga (46. Bílovský) – Daniel, Pekár, Kolár – Škutka (61. Sládek)