Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ružomberok, Žilina a Slovan postúpil do semifinále Slovnaft Cup-u

Na snímke vľavo Denis Vavro (Žilina) a vpravo Alfredo Horacio (DAC) v zápase štvrťfinále 47. ročníka Slovenského pohára Slovnaft Cup-u vo futbale MŠK Žilina - FK DAC 1904 Dunajská Streda v Žiline 15. marca 2016. Foto: TASR - Erika Ďurčová

O treťom semifinalistovi sa rozhodne v súboji VSS Košice - AS Trenčín, ktorý je na programe v stredu.

Zlaté Moravce 15. marca (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do semifinále 47. ročníka SP - Slovnaft Cup-u. V utorňajšom štvrťfinále vyhrali na ihrisku ViOn-u 2:1.

V semifinále sa stretnutú s víťazom stretnutia VSS Košice - AS Trenčín, ktorý je na programe v stredu.

ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 1:2 (1:2)
Góly: 28. Slančík - 11. Ďubek (z 11 m), 39. Lačný. Rozhodoval: Smolák, ŽK: De Souza, Gešnábel, Školník - Rosa, Faško, Gerát, ČK: 88. Školník po druhej ŽK, 234 divákov
/do semifinále postúpil Ružomberok/


Žilinčania sú v pohárovej súťaži stále bez inkasovaného gólu. Vo štvrťfinálovom dueli zvíťazili nad Dunajskou Stredou 3:0 a po prvej jarnej súťažnej výhre vôbec postúpili do semifinále, v ktorom ich čaká Slovan Bratislava.

MŠK Žilina – FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 (1:0)
Góly: 33. Špalek, 64. Paur, 80. Vavro. Rozhodoval Straka, ŽK: 61. Ljubičič, 63. Kwin, 72. Brašeň, 86. Sarr, 792 divákov
/do semifinále postúpila Žilina/


Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do semifinále 47. ročníka SP - Slovnaft Cup-u. V utorňajšom štvrťfinále vyhrali nad FK Senica až po jedenástkovom rozstrele 4:3, v riadnom hracom čase sa stretnutie skončilo 1:1.

FK Senica - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1), na pokutové kopy 3:4
Góly: 15. Hromada - 44. Priškin. Rozhodoval: Leško, ŽK: Kontár, Hromada, Klec - Pliatsikas, Savičevič, 963 divákov
/do semifinále postúpil Slovan/


Hlasy po zápase:

Dušan Vrťo, tréner Senice: "Na zápas sme sa veľmi tešili, pre naše mladé mužstvo je to skúsenosť. V prvých minútach sme vytriezveli, že ako má zápas vyzerať. Všetci ste videli, že inkasovaný gól nemal platiť. To je celkom bez diskusie. Naši chalani odviedli dobrý výkon, nemáme sa za čo hanbiť. Za dnešný výkon si mužstvo zaslúži pochvalu."

Nikos Papavasiliou, tréner Slovana: "Bol to pre nás náročný zápas. Rýchlo sme inkasovali, ale rýchlo sme sa z toho dostali. Cez prestávku sme zvýšili v kabíne hlas. Mucha ukázal, aký je dôležitý pre mužstvo. Taký je futbal, niekedy má tím šťastie, niekedy nemá. Sme radi, že sme postúpili."