Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tittel s Peckom sú už v Ružomberku,definitíva o koučovi padne v utorok

Na archívnej snímke Dušan Tittel Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tittel pred týždňom abdikoval na post trénera Slovana Breatislava, na ktorom ho vystriedal Cyperčan Nikodimos Papavasiliou.

Ružomberok 4. septembra (TASR) - V piatok na štadión pod Čebraťom zavítal avizovaný tandem Dušan Tittel – Ladislav Pecko. Nový tréner futbalistov MFK Ružomberok však stále nie je známy a definitíva padne až po budúcotýždňovom stretnutí Tittela s majiteľom klubu Milanom Fiľom.

Slovenský fortunaligista je bez hlavného kormidelníka od stredy, keď po vzájomnej dohode skončil vo funkcii doterajší kouč Ivan Galád. Následne dostal Tittel od majiteľa MFK ponuku v dvoch rovinách - buď zasadne na pozíciu hlavného trénera, kde by mu pomáhal jeho bývalý asistent Pecko, alebo na post športového riaditeľa dolnoliptovského klubu. V hre je dokonca aj jeho pôsobenie v oboch funkciách. "Rozdelenie kompetencií medzi Dušana Tittela a Ladislava Pecka momentálne ešte nie je dotiahnuté. Kompetencie budú pravdepodobne definitívne určené počas budúceho týždňa," informoval web "Ruže".

Piatkový dopoludňajší tréning mužstva na ihrisku v ružomberskej mestskej časti Černová viedol Pecko s doterajšími členmi realizačného tímu – asistentom Jánom Bírešom a trénerom brankárov Marekom Rodákom. Tittel sledoval mužstvo v civile.

"Prichádzam z poverenia majiteľa klubu Milana Fiľa, aby som sa stretol s mužstvom a zamestnancami klubu. Potrebujeme zistiť, aký je momentálny stav hráčov, aby sme sa čo najlepšie pripravili na najbližší zápas, čo nás čaká v Podbrezovej. Mojou prvou úlohou je pripraviť novú organizačnú štruktúru klubu. S pánom Fiľom sme sa dohodli, že v utorok sa stretneme a predložím návrh na personálne zloženie realizačného tímu. Verím, že od utorka bude už všetko jasné," povedal Tittel pre TASR. Na otázku, či on bude hlavný kouč a Pecko jeho asistent, odvetil: "Laco Pecko by mal určite pôsobiť v realizačnom tíme, no dnes nechcem predbiehať."

Tittel pred týždňom abdikoval na post trénera Slovana Breatislava, na ktorom ho vystriedal Cyperčan Nikodimos Papavasiliou. Bohatú slovanistickú minulosť má aj Pecko, ktorý ako hlavný kormidelník priviedol "belasých" k titulu v roku 2009.

Pod vedením Galáda nevyšiel ružomberským futbalistom vstup do novej sezóny Fortuna ligy, po 7. kole majú na konte iba 5 bodov a ako jediný tím nulu v kolónke výhier. Mužstvu spod Čebraťa patrí v tabuľke aktuálne 10. priečka.