Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Giggs hrajúcim asistentom trénera v Manchestri United

Ryan Giggs Foto: TASR/AP

Tridsaťdeväťročný waleský futbalista predĺžil v marci kontrakt o ďalšiu sezónu a bude kombinovať svoje nové povinnosti s členstvom v kádri prvého mužstva.

Manchester 4. júla (TASR) - Futbalového stredopoliara Ryana Giggsa vymenovali za hrajúceho asistenta hlavného trénera v Manchestri United. Informovala agentúra Reuters.

Tridsaťdeväťročný waleský futbalista predĺžil v marci kontrakt o ďalšiu sezónu a bude kombinovať svoje nové povinnosti s členstvom v kádri prvého mužstva.

"Som nesmierne rád, že Ryan prijal úlohu hrajúceho trénera. Jeho úspech a schopnosť prispôsobiť sa aj po rokoch futbalovým trendom mu dávajú perspektívu v modernom futbale," povedal hlavný tréner "červených diablov" David Moyes. "Jeho kariéra je príkladom a inšpiráciou pre mladých futbalistov a som si istý, že z jeho novej úlohy budú ťažiť on aj hráči."

Bývalý waleský reprezentant, ktorý v seniorskom tíme Manchestru United debutoval už v marci 1991, je najúspešnejším hráčom v anglickom futbale s 13 titulmi v Premier League, štyrmi triumfami v Anglickom pohári a dvoma v Lige majstrov.

"Je to pre mňa veľké privilégium byť hrajúcim trénerom. Dúfam, že budem schopný preniesť svoje skúsenosti na mladších hráčov a pomáhať rodine Manchestru United tak dlho, ako to len bude možné," povedal Giggs. "Nie je žiadnym tajomstvom, že si robím trénerskú kvalifikáciu a toto vnímam ako prvý krok v mojej budúcej kariére. Skutočne sa teším, ako budem spolupracovať s Davidom a jeho realizačným tímom."