Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rybáriková končí vo Wimbledone, no prvýkrát slovenskou jednotkou

Na snímke slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková reaguje v zápase 3. kola dvojhry žien na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti Bieloruske Olge Govorcovovej v sobotu 4. júla 2015. Foto: TASR/AP

Slovenka v dvojhre nestačila na Bielorusku Govorcovovú.

Wimbledon 4. júla (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková ukončila svoje pôsobenie na tohtoročnom grandslamu vo Wimbledone v 3. kole. V sobotňajšej dvojhre nestačila na Bielorusku Oľgu Govorcovovú a za 1:45 h jej podľahla v dvoch setoch 6:7 (4), 3:6. Napriek prehre by sa prvýkrát mala stať novou slovenskou jednotkou.

Na snímke slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková odvracia loptičku zápase 3. kola dvojhry žien na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti Bieloruske Olge Govorcovovej v sobotu 4. júla 2015.
Foto: TASR/AP

Rybáriková už v úvodných výmenách pocítila silu Govorcovovej razantného forhendu a prvý gem stratila. Svoj servis si však podržala s ľahkosťou, následne jej aj jastrabie oko pomohlo k zisku tretej hry a brejk potvrdila i v tej nastávajúcej. Obe hráčky sa následne prezentovali niekoľkými zaujímavými výmenami, v ktorých postupne získavala prevahu 26-ročná Bieloruska. Vďaka fantastickému returnu znížila v takmer stratenej ôsmej hre na 15:40 a štyri úspešnými loptičkami za sebou vyrovnala na 4:4. Rybáriková sa však spod tlaku dostala, efektne získaným fiftínom sa dotiahla na 6:6, no v tajbrejku až trikrát stratila podanie a prehrala ho 4:7.



Servis si nepodržala ani v úvode druhého setu, Govorcovová premenila druhý brejkbal a po ďalšom geme viedla 2:0. Hoci sa 26-ročnej Slovenke podarilo držať krok so svojou súperkou, v rozhodujúcej chvíli zaváhala a stratila možnosť na obrat v stretnutí. V šiestom geme nepremenila päť brejbalov pri podaní Bielorusky, hru stratila a následne aj celý duel. Ten rozhodla Govorcovová hneď prvým mečbalom.

dvojhra - 3. kolo:
Oľga Govorcovová (Biel.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 7:6 (4), 6:3