Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rybáriková na US Open postúpila do 2. kola dvojhry

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková Foto: TASR/AP

Rybárikovej ďalšou súperkou bude 28. nasadená Číňanka Ťie Čeng, s ktorou má priaznivú bilanciu 2:0.

New York 28. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

V úvodnom kole si ako úspešná kvalifikantka poradila s Taiwančankou Chsieh Su-Wej v troch setoch 6:3, 2:6 a 6:3. V rozhodujúcom dejstve prišla o náskok 3:0, no od stavu 3:3 získala tri gemy v rade a zápas dotiahla do úspešného konca.

Rybárikovej ďalšou súperkou bude 28. nasadená Číňanka Ťie Čeng, s ktorou má priaznivú bilanciu 2:0. V roku 2009 ju zdolala v dvoch setoch na tráve v Birminghame, vlani na harde v čínskom Kuang-čou. Rybáriková má na US Open šancu vyrovnať svoje doterajšie maximum z rokov 2008 a 2009. V prípade postupu do 3. kola by zrejme čelila svetovej jednotke Bieloruske Victorii Azarenkovej. Rybáriková má vo Flushing Meadows už istú prémiu 37.000 dolárov a 160 bodov do svetového rebríčka WTA.

Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa bola rada, že sa jej podarilo prelomiť sériu deviatich grandslamových prehier. "Som veľmi šťastná, že sa mi na grandslame konečne podarilo postúpiť do 2. kola. Stala sa neuveriteľná vec a po dlhom čase som nedostala hned na úvod nasadenú hráčku z elitnej svetovej dvadsiatky. Teší ma, že som využila priaznivý žreb, no nebol to ľahký zápas. Chsieh-Su Wej bola nepríjemnou súperkou. Človek nevie predvídať, čo zahrá. Po troch náročných zápasoch v kvalifikácii som cítila únavu a dnešné víťazstvo som vybojovala. Vôbec mi nešiel servis, aj údery boli pomalšie. V treťom sete za stavu 3:3 som sa však dokázala skoncentrovať, brejkla som ju a potom som si podržala podanie," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Rybáriková, ktorá sa už teší na zápas proti Ťie Čeng.

"Mám s ňou priaznivú bilanciu 2:0, no bude to ťažký zápas. Hrá typický ázijský tenis, hrá loptičky rýchlo po odskoku. Ak chcem uspieť, musím podať minimálne taký kvalitný výkon ako v Kuang-čou, kde som odohrala výborný zápas. Verím, že ešte nájdem v sebe dostatok síl," dodala Rybáriková.



ženy - dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Chsieh-Su Wej (Taiw.) 6:3, 2:6, 6:3