Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Rybáriková nestačila na Číňanku Ťie Čeng v 2. kole dvojhry na US Open

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v pozícii kvalifikantky hladko v dvoch setoch 3:6, 1:6.

New York 29. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V pozícii kvalifikantky prehrala prvýkrát v kariére s nasadenou dvadsaťosmičkou Číňankou Ťie Čeng za 82 minút hladko v dvoch setoch 3:6 a 1:6. Rybáriková nevyužila šancu vyrovnať svoje maximum z Flushing Meadows z rokov 2008 i 2009 a vyzvať v 3. kole svetovú jednotku Bielorusku Victoriu Azarenkovú. Z New Yorku si víťazka turnaja WTA vo Washingtone odnáša prémiu 37.000 dolárov a 160 bodov do svetového rebríčka WTA.

V úvode zápasu medzi Rybárikovou a Ťie Čeng to bol boj o každú loptičku. Vo štvrtom geme nevyužila Slovenka dva brejkbaly, v ďalšej hre stratila podanie, čo bol zlomový moment zápasu. Ťie Čeng sa dostala na koňa, v deviatom geme opäť prelomila Rybárikovej servis a prvý set získala vo svoj prospech. Číňanka ťažila z výborného pohybu po dvorci, na jej konto pribúdali víťazné údery najmä z obojručného bekhendu. Rybáriková pôsobila naopak unaveným dojmom. Druhé dejstvo bolo jasne v réžii Ťie Čeng, ktorá dovolila uhrať Slovenke iba jediný gem. Odplatila jej tak vlaňajšiu prehru z turnaja v čínskom Kuang-čou i tú z roku 2009 z trávy v Birminghame.

Rybáriková po hladkej prehre s Ťie Čeng netajila sklamanie. "Dnešný zápas mi nevyšiel podľa mojich predstáv. Ako keby na mňa doľahla únava z predchádzajúcich náročných duelov, chýbali mi sily. Cítila som sa opustená, nehýbala som sa dobre a robila som dosť veľa nevynútených chýb, najmä pri brejkbaloch. Musím však povedať, že súperka hrala veľmi dobre, kazila iba minimálne a zaslúžila si vyhrať. Nič mi nedarovala a v druhom sete hrala ešte lepšie ako v prvom," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Rybáriková, ktorá vyslovila s americkou šnúrou veľkú spokojnosť. "Do Ameriky som prichádzala s renkingom 114., po US Open by som mala byť v prvej šesťdesiatke, čo ma veľmi teší. Som rada, že sa mi podarilo uhrať toľko bodov. Konečne som sa poriadne posunula v rebríčku. Na US Open som prešla náročnou kvalifikáciou a v 1. kole hlavnej súťaže som využila lepší žreb. Mrzí ma však prehra s Ťie Čeng, pretože v minulosti som ju dvakrát zdolala. Dnes to však nebol môj deň," dodala Rybáriková, ktorú teraz čaká ázijská šnúra. Postupne sa predstaví v Taškente, Soule a v Tokiu.
ženy - dvojhra - 2. kolo:

Ťie Čeng (28-Čína) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:3, 6:1