Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Rybáriková postúpila do štvrťfinále turnaja WTA v Birminghame

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková odvracia úder Francúzky Kristiny Mladenovicovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na tenisovom turnaji WTA v Birminghame 20. júna 2018 Foto: TASR/AP

V dueli o postup do semifinále nastúpi birminghamská šampiónka z roku 2009 proti víťazke súboja medzi Japonkou Naomi Osakovou a Slovinkou Dalilou Jakupovičovou.

Birmingham 20. júna (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v Birminghame. V 2. kole si poradila s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou 3:6, 6:2, 6:1 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 3:0. V dueli o postup do semifinále nastúpi birminghamská šampiónka z roku 2009 proti Slovinke Dalile Jakupovičovej.

"Som šťastná, že som medzi najlepšou osmičkou. Bol to ťažký zápas. Kristina začala dobre, výborne podávala, ja som sa naopak trápila na returne. Bojovala som však a moja hra sa s pribúdajúcimi minútami výrazne zlepšila. Kľúčom k obratu bol rýchly brejk na začiatku druhého setu. Dnes som opäť často využívala bekhendový slajz, ktorý je na tráve veľmi účinný a nebála som sa chodiť na sieť. V Birminghame sú rýchle kurty a loptičky majú nízky odskok, čo mi vyhovuje. Pokiaľ ide o najbližšiu súperku, môj tréner Peter Huber mi pozrie zápas medzi Osakovou a Jakupovičovou a určite mi poradí nejakú taktiku," povedala Rybáriková v prvom pozápasovom interview.

Dvojhra - 2. kolo:



Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 3:6, 6:2, 6:1