Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Rybáriková sa dohodla na spolupráci s Huberom, želá si najmä zdravie

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková Foto: TASR/AP

Slovenskú tenistku doteraz naposledy trénerol Eduardo Nicolás.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková má nového trénera. Na doteraz bližšie nešpecifikované časové obdobie sa dohodla s Petrom Huberom.

"Hľadala som si kouča a keďže Peter Huber bol po ukončení spolupráce s Jankou Čepelovou voľný, tak sme sa dohodli," povedala pre TASR Rybáriková, ktorú naposledy viedol Španiel Eduardo Nicolás.

Huber v tomto roku pomáhal Čepelovej v rámci projektu Národného tenisového centra. "Je to skúsený tréner, profesionál a myslím si, že si vyhovujeme aj povahovo. Zatiaľ sme si nestanovili konkrétne časové obdobie spolupráce, uvidíme, ako nám to spolu pôjde. Verím, že to bude fungovať," dúfa Rybáriková.

Momentálne 62. hráčka sveta si od nového pracovného partnerstva sľubuje zlepšenie rebríčkového postavenia, predpokladom na výkonnostný rast však je aj zdravotný stav. "Konečne chcem byť aspoň jednu sezónu zdravá, bez toho si je ťažké dávať nejaké konkrétne ciele. Momentálne som v poriadku a snáď mi to vydrží aj ďalej."

Rybáriková po dňoch voľna už v pondelok plánuje začať s kondičnou prípravou a koncom novembra absolvuje sústredenie vo Vysokých Tatrách. Do Austrálie by mala pred štartom novej sezóny odletieť 26. decembra.