Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Mená súperiek slovenských tenistiek na Wimbledone sú už známe

Slovenská tenistka Dominika Cibulková v súboji s Austrálčankou SamanthouStosurovou vo štvrťfinále tenisového grandslamového turnaja Roland Garros - French Open v Paríži Foto: TASR/AP

Žreb rozhodol, kto sa postaví v 1. kole dvojhry proti Magdaléne Rybárikovej, Dominike Cibulkovej, Daniele Hantuchovej a Jane Čepelovej.

Wimbledon 22. júna (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti tretej nasadenej Poľke Agnieszke Radwanskej. Vlaňajšia štvrťfinalistka Dominika Cibulková si ako nasadená trinástka zmeria sily s Češkou Klárou Zakopalovou. Daniela Hantuchová si v pozícii turnajovej dvadsaťsedmičky skríži rakety s Američankou Jamie Hamptonovou, kvalifikantku Janu Čepelovú pri premiére v hlavnej súťaži na grandslamovej pôde čaká Francúzka Kristina Mladenovičová.

Rybáriková má zatiaľ so staršou zo sestier Radwanských bilanciu 1:2. Naposledy sa obe hráčky stretli v roku 2009 na harde v Tokiu, kde vyhrala Poľka hladko v dvoch setoch. Cibulková vedie nad Zakopalovou na zápasy 2:0. Vlani nad ňou zvíťazila na koberci v Moskve, kde získala prvý titul na okruhu WTA. V tomto roku Zakopalovú zdolala na antuke v Barcelone.
Jana Čepelová (ilustračné foto)
Foto: TASR

Čepelová má s Mladenovičovou aktívnu bilanciu 1:0, v tomto roku ju zdolala v kvalifikácii turnaja ITF v americkom Osprey. Wimbledonský žreb talentovanú Slovenku potešil. "Som rada, že nehrám v prvom kole s nasadenou hráčkou. S Mladenovičovou som hrala na turnaji ITF v Amerike, no to bolo na antuke. Teraz je to iný povrch a grandslamový turnaj. Budem sa snažiť vylepšiť formu z kvalifikácie a postúpiť do 2. kola. Na zápas sa veľmi teším a chcem si ho užiť," povedala pre TASR Čepelová.

Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič odštartuje cestu za obhajobou vlaňajšieho titulu duelom proti Španielovi Juanovi Carlosovi Ferrerovi. Sedemnásobný šampión Roland Garros Španiel Rafael Nadal si ako nasadená dvojka zmeria sily s Brazílčanom Thomazom Belluccim. Turnajovú trojku Švajčiara Rogera Federera preverí na úvod Španiel Albert Ramos, v semifinále môže rovnako ako na Roland Garros naraziť na Federera, Brit Andy Murray si v atraktívnom súboji skríži rakety s Rusom Nikolajom Davydenkom, Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu čaká Austrálčan Lleyton Hewitt.

Najvyššie nasadená hráčka v pavúku ženskej dvojhry Ruska Maria Šarapovová nastúpi v 1. kole proti Austrálčanke Anastasii Rodionovovej. Obhajkyňu titulu Česku Petru Kvitovú otestuje Uzbečka Akgul Ammanmuradovová. Američanka Serena Williamsová sa stretne s Češkou Barborou Záhlavovou Strýcovou. Ťahákom bude súboj dvoch bývalých svetových jednotiek Belgičanky Kim Clijstersovej, ktorá absolvuje posledný Wimbledon v kariére a Srbky Jeleny Jankovičovej.