Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

S. Williamsová narazí vo štvrťfinále Australian Open na Šarapovovú

Americká tenistka Serena Williamsová odchádza z kurtu po víťazstve proti Ruske Margarite Gasparjanovej v osemfinále dvojhry žien na grandslamovom turnaji Australian Open 24. januára 2016 v Melbourne. Williamsová zvíťazila 6:2, 6:1. Foto: TASR/AP

Serena Williamsová nastúpila druhýkrát za sebou proti ruskej súperke. Gasparjanovej síce odovzdala hneď svoj prvý servis, ale to bolo zároveň jej posledné zaváhanie.

Melbourne 24. januára (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open suverénnym spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry. Turnajová jednotka a obhajkyňa trofeje zdolala v osemfinále Rusku Margaritu Gasparjanovú za 57 minút 6:2, 6:1.

Serena Williamsová nastúpila druhýkrát za sebou proti ruskej súperke. Gasparjanovej síce odovzdala hneď svoj prvý servis, ale to bolo zároveň jej posledné zaváhanie. Potom už duel jasne ovládla. "Cítim sa na kurte skutočne sebavedome, s mojou aktuálnou hrou som veľmi spokojná. Na každú súperku si verím. Ak v tom budem pokračovať, potom to môže skončiť iba dobre," povedala svetová jednotka.

V repríze vlaňajšieho finále narazí na ďalšiu Rusku Mariu Šarapovovú. Piata najvyššie nasadená hráčka sa v 4. kole zapotila oveľa viac, dvanástku "pavúka" Švajčiarku so slovenskými koreňmi Belindu Bencicovú pokorila až za 2 hodiny a 5 minút po výsledku 7:5, 7:5. Do už siedmeho štvrťfinále v Melbourne ju doviedlo predovšetkým úctyhodných 21 es a najmä vďaka servisu sa môže tešiť na odvetu za minuloročnú finálovú prehru so Serenou.

Medzi najlepšou osmičkou nebude chýbať Španielka Carla Suarezová Navarrová. Turnajová desiatka síce dostala v prvom sete od domácej Darii Gavrilovovej kanára, ale ďalšie dva sety vyhrala a napokon triumfovala 0:6, 6:3, 6:2. Vo štvrťfinále sa stretne s Poľkou Agnieszkou Radwaňskou, ktorá vyradila Nemku Annu-Lenu Friedsamovú.


Dvojhra - 4. kolo (osemfinále):

Serena Williamsová (1-USA) - Margarita Gasparjanová (Rus.) 6:2, 6:1
Maria Šarapovová (5-Rus.) - Belinda Bencicová (12-Švajč.) 7:5, 7:5
Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) - Anna-Lena Friedsamová (Nem.) 6:7 (6), 6:1, 7:5
Carla Suarezová Navarrová (10-Šp.) - Daria Gavrilovová (Aus.) 0:6, 6:3, 6:2