Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šachová extraliga štartuje, titul obhajuje Stará Ľubovňa

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

V najvyššej slovenskej šachovej súťaži bude štartovať viac ako 210 hráčov.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Úvodným dvojkolom odštartuje cez víkend (10.-11. októbra) najvyššia slovenská šachová súťaž ECo-C Extraliga. Dvanásť družstiev sa aj túto sezónu bude v 11-kolovej sedemmesačnej súťaži usilovať o titul majstra Slovenska.

Medzi hlavných favoritov ligy patrí Slovan Commander (priemerný rating 2493), ŠK Dunajská Streda (2461), ŠK Angelus Stará Ľubovňa (2459) a TJ Inbest Dunajov (2451). Obhajcom minuloročného titulu je ŠK Angelus Stará Ľubovňa, ktorá až v záverečnom dramatickom rozstrele zdolala ŠK Dunajskú Stredu, keď po jedenástich kolách a celkovo 88 partiách dosiahli oba tímy navlas rovnaký počet bodov.

V najvyššej slovenskej šachovej súťaži bude štartovať viac ako 210 hráčov. Okrem Slovákov sú to šachisti z Maďarska, Čiech, Ukrajiny, Poľska, Rumunska a Chorvátska. Najmladším hráčom je 10-ročný Jakub Šošovička (rating 1933), najstarším 61-ročný Ondrej Szollos (2043) - obaja z klubu ŠK Strelec Devínska Nová Ves.

Od novej sezóny má extraliga nového partnera, ktorého názov bude niesť: "S veľkým nadšením vítame záujem nových partnerov napomôcť v rozvoji slovenského šachu. Veríme, že táto spolupráca bude úspešná a aj tento rok pomôže rastu kvality v našej najvyššej súťaži," uviedol prezident Slovenského šachového zväzu František Jablonický.