Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Sagan dostal po 12. etape penalizáciu, v bodovacej súťaži klesol

Peter Sagan Foto: TASR/AP

Sagan i Burgaudeau prišli zhodne o desať sekúnd v celkovej klasifikácii, o šesť bodov v bodovacej súťaži a musia zaplatiť pokutu 500 švajčiarskych frankov.

Belleville en Beaujolais 14. júla (TASR) - Slovenského cyklistu Petra Sagana dodatočne penalizovali po štvrtkovej 12. etape Tour de France. Jury ho potrestala spolu s Mathieuom Burgaudeauom, jeho kolegom zo stajne TotalEnergies, za nedovolenú pomoc za tímovým vozidlom v úvode etapy.

Sagan i Burgaudeau prišli zhodne o desať sekúnd v celkovej klasifikácii, o šesť bodov v bodovacej súťaži a musia zaplatiť pokutu 500 švajčiarskych frankov. Sagan, ktorý po sezóne ukončí pôsobenie v cestnej cyklistike i spoluprácu s TotalEnergies, preto v súťaži o zelený dres klesol na 40. priečku. Na konte má 31 bodov. V celkovom poradí Tour mu priebežne patrí 134. pozícia.

Burgaudeau obsadil vo štvrtok druhé miesto v etape, keď ho zdolal iba Španiel Ion Izagirre. Jazdec Cofidisu uspel po útoku na záverečnom kopci dňa a následnom 30-klometrovom sóle. Sagan od začiatku členitej etapy zaostával a obsadil 154. miesto s takmer 28-minútovým mankom.