Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sagan pred Tour de France: Každý deň je nová šanca

Na archívnej snímke Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Slovenský jazdec však uviedol, že líder je iba jeden a je ním španielsky vrchár.

Mont-Saint-Michel 30. júna (TASR) - Uvoľnený a dobre naladený. Taký bol Peter Sagan aj dva dni pred štartom 103. ročníka Tour de France. Na otázky novinárov v deň predstavovania tímov odpovedal so svojím typickým humorom, no občas aj zvážnel.

Sagan obhajuje zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže, druhú najcennejšiu trofej môže získať už piatykrát v rade a zaradiť sa v historickom poradí hneď za legendu z Nemecka Erika Zabela. Zároveň sa po dvojročnej pauze opäť pokúsi vyhrať etapové vavríny.

Jazdec stajne Tinkoff prezradil, ako bude pristupovať k tohtoročnej Tour. "Každý deň prináša novú šancu, tak prečo sa jej nechytiť. Chcem sa pokúsiť vyhrať nejaké etapy, ak to bude možné získať zelený dres a pomôcť Albertovi Contadorovi k žltému, myslím, že to je ten najväčší cieľ, aký máme. Ja som sa pokúšal obliecť si žltý štyri roky, no nepodarilo sa. Možno keď sa oň nebudem snažiť, tak to vyjde," citoval ho portál cyclingnews.com.

Športový riaditeľ tímu Steven de Jongh povedal pri záverečnej nominácii, že Tinkoff ide na Tour s dvomi lídrami - Saganom a Contadorom. Slovenský jazdec však uviedol, že líder je iba jeden a je ním španielsky vrchár. "Samozrejme, že máme iba jedného: Alberta. Sme spolu dva roky, máme dobrý vzťah. Alberto je veľký šampión a ja som tu aj pre neho. Som šťastný, že môžem byť v tíme, ktorý sa pokúsi vyhrať žltý dres. Ak sa podarí niečo aj mne, bude to pekné."

Na otázku ako by mal Contadorovi pomôcť v etapách odpovedal s humorom: "Môžem mu odniesť raňajky alebo obed."

Zvážnel až pri otázke na jeho budúcnosť. "Sme tu len na to, aby sme sa rozprávali o Tour," povedal. Ďalší taký moment prišiel, keď sa ho novinári spýtali, či nemá obavy o bezpečnosť po posledných teroristických útokoch. "Samozrejme, nie je to najlepšia situácia, ale čo môžeme robiť? S ostatnými jazdcami sa o tom nebavíme. V Belgicku prišlo k útoku, no jazdili sme normálne a nič sa nestalo. Nemôžeme predpokladať, či a kde sa to stane," dodal.