Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Sagan bude od roku 2015 pôsobiť v tíme Tinkoff-Saxo

Peter Sagan Foto: TASR/Michal Svítok

Najlepší športovec Slovenska za rok 2013 sa mal najskôr stať súčasťou novej stajne, ktorú chce na budúci rok založiť jazdec formuly 1 Fernando Alonso.

Rím 6. marca (TASR) - Najlepší slovenský cyklista Peter Sagan má od budúcej sezóny pôsobiť v tíme Tinkoff-Saxo, tvrdí štvrtkové vydanie talianskeho denníka Gazzetta dello Sport. Športový manažér slovenskej cyklistickej jednotky Giovanni Lombardi však informácie periodika v stanovisku korigoval.

Dvadsaťštyriročný Žilinčan je momentálne členom stajne Cannondale Pro Cycling. Po skončení aktuálnej sezóny Saganovi vyprší zmluva s talianskym tímom a už pred časom sa objavili správy o jeho odchode. Najlepší športovec Slovenska za rok 2013 sa mal najskôr stať súčasťou novej stajne, ktorú chce na budúci rok založiť jazdec formuly 1 Fernando Alonso. Nedávno viaceré médiá informovali o záujme tímu Astana, ktorý chcel Sagana získať do svojich radov. Tam by sa Slovák stretol so svojím bývalým kolegom zo stajne Liquigas Vincenzom Nibalim a ex-trénerom Paolom Slongom.

Ako však informuje Gazzetta, vedenie Astany svoj úmysel zmenilo z finančných dôvodov, ročný plat vo výške štyri milióny eur pre Sagana by bol pre Kazachov priveľkou čiastkou. Financie ale nie sú problémom u Tinkoff-Saxo potom, ako tím v zime kúpil známy ruský biznisman Oleg Tinkov. Saganov agent Giovanni Lombardi sa zároveň veľmi dobre pozná s dánskym manažérom stajne Bjärne Riisom, keď v minulosti spolu pôsobili v tíme CSC.

Podľa talianskeho denníka dokonca existuje možnosť že Cannondale a Tinkoff-Saxo sa v budúcom roku zlúčia do jedného tímu a budú súťažiť pod spoločným názvom. "Rokovania už prebehli v minulosti. Problémom bolo, že ja som sa chcel stať stopercentným vlastníkom tímu, ale vedenie Cannondalu mi ponúklo iba 40-percentný podiel. Celú záležitosť však nechávame do budúcnosti otvorenú," uviedol Tinkov pre webový portál cyclingnews.com

"Pokiaľ ide o nedávne správy, ktoré sa objavili v niektorých médiách a týkali sa môjho klienta Petra Sagana, chcem poukázať na to, že nedošlo k žiadnej dohode. Každá dohoda bola v skutočnosti zmrazená až po klasiky na severe takým spôsobom, že Peter sa môže aj naďalej plne zamerať na spomínané dôležité ciele. Aj keď chápeme veľkú pozornosť médií, že táto otázka vyvoláva tento argument, sme presvedčení, že novinári pochopili našu pozíciu," sprostredkoval stanovisko športového manažéra Lombardiho pre TASR Saganov mediálny manažér Jozef Korbel.