Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Sagan sa budúcnosti nebojí, v Argentíne zaujal chlpatými nohami

Na archívnej snímke Peter Sagan. Foto: TASR/Andrej Galica

Slovenský cyklista v týchto dňoch štartuje v Argentíne na pretekoch Tour de San Luis.

Villa Mercedes 20. januára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan si nerobí ťažkú hlavu z toho, že ruský podnikateľ Oleg Tiňkov po sezóne 2016 odíde z profesionálnej cyklistiky a predá stajňu Tinkoff, ktorej je lídrom.

"Neobávam sa budúcnosti. Tiňkov oznámil svoje rozhodnutie včas, aby som sa ja, ako aj ďalší cyklisti z nášho tímu mohli zariadiť. Nemôžem povedať nič zlé. Oleg dal do cyklistiky veľa peňazí, chcel niektoré veci zmeniť, ale nebolo to možné. Myslím, že svoje rozhodnutie nezmení," povedal Sagan v rozhovore pre taliansky denník Gazzetta dello Sport. Sagan, ktorý podľa cyclingnews.com zarába približne štyri milióny eur za sezónu, patrí k najlepším cyklistom na svete a preto o neho bude veľký záujem. Zmluvu s Tinkoff však má až do konca roka 2017.

Slovenský cyklista v týchto dňoch štartuje v Argentíne na pretekoch Tour de San Luis, kde skončil so svojim tímom štvrtý v časovke a v 2. etape prišiel do cieľa na 2. mieste za Fernandom Gaviriom. Sagan sa stal opäť hitom sociálnych sietí, pretože sa na štart pretekov postavil s chlpatými nohami. Podľa vlastných slov v tom nevidí žiadny problém a nepripadá mu to neestetické. Jeho cieľom na Tour de San Luis je dobre sa pripraviť na jarné klasiky.

Sagan je v rozhovoroch väčšinou priamy, ale na otázku, čo očakáva od kopcovitej trate na olympijských hrách v Rio de Janeiro, nemal jasnú odpoveď. "Neviem čo môžem očakávať na olympiáde. Môžeme sa o tom hodiny baviť, ale realita bude iná. Nevidel som trať, takže nemá zmysel hovoriť, čo očakávam. Je to až o šesť mesiacov a ja neviem čo budem robiť o tri," povedal úradujúci majster sveta.