Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sagan skončil v 1. etape Tour Down Under na treťom mieste

Na archívnej snímke Peter Sagan Foto: TASR/AP

Peter Sagan nepridal druhé víťazstvo v novej sezóne po tom, ako sa v nedeľu radoval na pretekoch People's Choice Classic.

Lyndoch 16. januára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe skončil v utorňajšej 1. etape pretekov Tour Down Under na treťom mieste za víťazným Nemcom Andrém Greipelom (Lotto Soudal) a domácim Austrálčanom Calebom Ewanom (Mitchelton-Scott). Jazdci absolvovali 145 kilometrov z Port Adelaide do Lyndochu, kde sa Greipel presadil v záverečnom špurte.

Po dolapení úniku sa vpredu držali tímy Mitchelton-Scott, Quick-Step Floors aj Bora-Hansgrohe, ale najlepšie načasovanie nástupu predviedol Lotto-Soudal s trpezlivým Greipelom, ktorý sa vyviezol za Ewanom a pripísal si sedemnáste etapové prvenstvo v kariére. Slovák sa na tretiu pozíciu prepracoval na cieľovej čiare.

Sagan nepridal druhé víťazstvo v novej sezóne po tom, ako sa v nedeľu radoval na pretekoch People's Choice Classic. Na klasike v okolí Adelaide zdolal práve Greipela s Ewanom. V priebežnom poradí Tour Down Under patrí trojnásobnému majstrovi sveta štvrtá priečka. Figuruje pred ním aj Austrálčan William Clarke (EF Education First-Drapac p/b Cannondale), ktorý si postavenie v celkovom hodnotení vybojoval celodenným snažením v úniku. Sagan zaostáva za Greipelom o šesť sekúnd.

V stredu je na programe 2. etapa Unley - Stirling s dĺžkou 148,6 kilometra.


Výsledky 1. etapy Tour Down Under (Port Adelaide - Lyndoch, 145 km):



1. André Greipel (Nem./Lotto Soudal) 3:50:21 h, 2. Caleb Ewan (Aus./Mitchelton-Scott), 3. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 4. Elia Viviani (Tal./Quick-Step Floors), 5. Simone Consonni (Tal./SAE Team Emirates), 6. Phil Bauhaus (Nem./Sunweb) všetci rovnaký čas ako víťaz

poradie po 1. etape: 1. Greipel 3:50:11 h, 2. Ewan, 3. William Clarke (Aus./EF Education First-Drapac p/b Cannondale) obaja +4 s, 4. SAGAN, 5. Nicholas Dlamini (JAR/Dimension Data) obaja +6, 6. Nathan Haas (Aus./Kaťuša-Alpecin) +9