Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sagan mal v 3. etape Tirrena víťazstvo na dosah, vyhral Viviani

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Jazdec tímu Deceuninck - Quick Step sa pred Sagana predral v poslednej zákrute a predstihol ho o dĺžku bicykla.

Foligno 15. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-hansgrohe) obsadil v piatkovej 3. etape pretekov Tirreno-Adriatico druhé miesto.

O víťazovi 226 km dlhej etapy z Pomarance do Foligna rozhodol záverečný špurt, v ktorom mal najviac síl Talian Elia Viviani. Jazdec tímu Deceuninck - Quick Step sa pred Sagana predral v poslednej zákrute a predstihol ho o dĺžku bicykla.

Fotofiniš prisúdil Saganovi druhú a Kolumbijčanovi Fernandovi Gaviriovi (UAE - Team Emirates) tretiu priečku. "Vedel som, že to nebude ľahký špurt, ale chcel som to skúsiť. Aj keď moja forma ešte nie je na úrovni, na akej by mala byť, dnes som sa cítil lepšie. Ďakujem zvyšku tímu za ich skvelú prácu, najmä v posledných kilometroch, kde ma dostali do perfektnej pozície. Bol to pekný špurt s tesným rozdielom, čo sa dalo očakávať, keď bojujem proti tak silným šprintérom ako Gaviria a Viviani. Zlepšujeme sa zo dňa na deň a v každej etape sa budeme snažiť dosiahnuť čo najlepší výsledok," prezradil slovenský jazdec prostredníctvom sociálnej siete.

Výsledky 3. etapy, Pomarance - Foligno (226,00 km):


1. Elia Viviani (Tal./Deceuninck-Quick-Step) 5:26:45 h, 2. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe), 3. Fernando Gaviria Rendon (Kol./UAE Team Emirates), 4. Giacomo Nizzolo (Tal./Team Dimension Data), 5. Jens Keukeleire (Belg./Lotto-Soudal), 6. Davide Cimolai (Tal./Israel Cycling Academy), 7. Clément Venturini (Fr./AG2R La Mondiale), 8. Jasper Stuyven (Belg./Trek - Segafredo), 9. Davide Ballerini (Tal./Astana), 10. Luca Pacioni (Tal./STH) všetci rovnaký čas ako víťaz