Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Sagan vystúpi na vrchol Afriky

Cyklistický tím Tinkoff-Saxo Foto: Tinkoff-Saxo

Slovenský cyklista Peter Sagan sa dnes pripojí k novému tímu Tinkoff-Saxo, ktorý organizuje netradičný "team-building" v Afrike.

Bratislava 31. októbra (Teraz.sk) - Tím ruského majiteľa, žoviálneho Olega Tinkova sa zíde v Tanzánii kde spoločne vyšliape na najvyššiu horu afrického kontinentu, Kilimandžáro. "Niekoľko členov tímu ma poprosili, aby som zorganizoval spoločný výjazd všetkých členov nášho tímu", uviedol manažér Tinkoff-Saxo Bjarne Riis.

"Bude to veľmi dobrá výzva pre všetkých a ja sa teším na to, ako tím zareaguje v rámci tohto výjazdu. Je to nový druh stresu a ťažkých podmienok a pôjde o náročné lezenie v týchto vysokých nadmorských výškach," dodal Riis.

Tridsačlenná skupina cyklistického tímu, ktorá vyšliape na Kilimandžáro bude mať vo svojich radoch aj zvučné mená. Lídra Alberta Contadora a prichádzajúcu posilu, nášho Petra Sagana. Slovenský pretekár na svojom profile prezradil čo všetko si na šesťdňový africký trip berie.

Peter Sagan sa balí do Afriky
Foto: Peter Sagan


Takmer 6-tisíc metrov vysoká hora Kilimandžáro môže spôsobiť športovcom rôzne choroby, ide o bolesti hlavy pre silný vietor a rýchly pokles teploty blízko vrcholu. Manžér Riis to vidí inak: "Chcem vidieť skupinu, kde každý pracuje spoločne, chceme vytvárať základy pre budúcu sezónu. Chceme, aby tento tím pracoval s hodnotami a tento výlet nám pomôže vytvoriť veľmi silnú a jednotnú skupinu." povedal Riis.

"Nie je žiadnym tajomstvom, sa snažíme, aby sa náš tím stal tým najlepším cyklistickým tímom na svete. Pre mňa má tento tím zo všetkého niečo a jeho členovia môžu byť hrdí, že sú jeho súčasťou," dodal Riis.