Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sagan tvárou nového tímu v Izraeli, pôsobiť v ňom budú aj Slováci

nový tím Foto: Peter Sagan

Sagan bude v novom tíme pôsobiť ako konzultant, ambasádor a poradca.

Jeruzalem 26. novembra (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan prebral patronát nad novým poloprofesionálnym tímom v Izraeli. Zoskupenie sa bude volať Cycling Academy Team by Peter Sagan a na pretekoch bude jazdiť s licenciou od Izraelskej cyklistickej federácie.

Ako informoval špecializovaný portál wielertours.nl, Sagan bude v novom tíme pôsobiť ako konzultant, ambasádor a poradca. Hlavným cieľom zoskupenia bude pozdvihnúť úroveň izraelskej cyklistiky na takú úroveň, aby v budúcnosti mohla krajina vyslať zástupcu na legendárnu Tour de France.

Farby Cycling Academy tímu bude hájiť 12 jazdcov. Okrem piatich domácich cyklistov medzi nimi figurujú aj Slováci Mário Daško a Ľuboš Malovec, ktorí doteraz pôsobili v tíme Dukla Trenčín Trek. Doplnia ich českí a poľskí jazdci.

Projekt vymysleli Saganov agent Giovanni Lombardi a bývalý izraelský cyklista Ran Margaliot. Ten jazdil za tím Saxo Bank ešte predtým, ako do stajne vložil svoje financie ruský podnikateľ Oleg Tiňkov.

Nový tím by mal absolvovať debut na pretekoch Tour de San Luis, ktoré sa uskutočnia v termíne od 18. do 25. januára 2015 v Argentíne. "Naše kroky smerujú k tomu, aby sme boli čo najlepšie pripravení na Tour de San Luis," uviedol Margaliot pre wielertours.nl.