Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sagan v skrátenej 3. etape Tour Down Under skončil piaty

Na archívnej snímke Peter Sagan Foto: TASR/AP

Pôvodne 146,5 km dlhú etapu z Glenelgu do Victor Harbor skrátili organizátori na 120,5 km po tom, čo sa teploty pred štartom vyšplhali nad 38 stupňov.

Victor Harbor 18. januára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil v skrátenej 3. etape pretekov Tour Down Under piate miesto. Trojnásobný majster sveta sa v závere poriadne nedostal do špurtérskeho boja o víťazstvo, ktoré uchmatol Talian Elia Viviani.

Pôvodne 146,5 km dlhú etapu z Glenelgu do Victor Harbor skrátili organizátori na 120,5 km po tom, čo sa teploty pred štartom vyšplhali nad 38 stupňov. V závere vygradovali dokonca až na 40°C. Viviani slávil premiérový triumf na pretekoch Tour Down Under v kariére a zároveň prvý po svojom prestupe z tímu Sky do Quick-Step Floors.

"Snažil som sa dostať pred finišom do dobrej pozície. Kolegovia odviedli kus výbornej roboty, chcem sa im za to poďakovať, mám úžasný tím. Som veľmi šťastný, že som zvíťazil, takto skoro v sezóne sa mi to dosiaľ nikdy nepodarilo," citoval Vivianiho portál cyclingnews.com.

Na druhom mieste finišoval Nemec Phil Bauhaus (Sunweb), tretí skončil domáci Austrálčan a víťaz 2. etapy Caleb Ewan. Jazdec tímu Mitchelton-Scott napriek tomu zostal na čele priebežnej klasifikácie, pred Vivianim má 10-sekundový náskok. Sagan klesol z tretej pozície na piatu s mankom 16 sekúnd na lídra. V bodovacej súťaži mu patrí so ziskom 36 bodov tretia priečka, vedie Ewan s 42 bodmi.

Výsledky 3. etapy (Glenelg - Victor Harbor, 120,5 km): 1. Elia Viviani (Tal./Quick-Step Floors) 3:04:40 h, 2. Phil Bauhaus (Nem./Sunweb), 3. Caleb Ewan (Austr./Mitchelton-Scott), 4. Simone Consonni (Tal./UAE Team Emirates), 5. Peter SAGAN (R/Bora-Hansgrohe), 6. Simon Clarke (Austr./EF Education First-Drapac p/b Cannondale) všetci rovnaký čas ako víťaz

poradie po 3. etape: 1. Ewan 10:58:36 h, 2. Viviani +10 s, 3. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-Scott) +14, 4. Jay McCarthy (Austr./Bora-Hansgrohe) +15, 5. SAGAN +16, 6. Nathan Haas (Austr./Kaťuša-Alpecin) +17