Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Sagan verí, že ho úvodné preteky v San Luis nakopnú do dobrej sezóny

Peter Sagan Foto: TASR/AP

Športovec roka SR sa zatiaľ cíti v pohode a tieto úvodné preteky berie skôr ako prípravu na novú sezónu.

San Luis 18. januára (TASR) - Najlepší slovenský cyklista uplynulého roku Peter Sagan odštartuje novú sezónu opäť na pretekoch Tour de San Luis, kde ho čaká šesť etáp a jedna časovka.

Vlani na podujatí síce nezískal žiaden triumf, no v Argentíne sa výborne naštartoval na úspešnú sezónu a verí, že rovnako tomu bude aj teraz.

"Som veľmi rád, že sa už skončili všetky tie prezentácie v tíme, ktoré sme mali v Los Angeles, rôzne videá, fotografovanie a podobné veci. Teraz sa už môžem naplno zamerať len a len na trénovanie a pretekanie. Pred pretekmi som absolvoval veľmi dobrý tréningový kemp a získal dobré základy do sezóny. Tento rok by som sa chcel pokúsiť o nejaké víťazstvo a začať sezónu 2014 najlepším spôsobom, ako môžem," Saganove slová z Argentíny sprostredkoval jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

"Do San Luis sme prišli v utorok. Je tu veľké teplo a prvé dni som ledva chodil. Slnko nás aj trochu spálilo, a keď sme do toho pridali počas tréningu aj nejaký kopec, tak to bolo prvý deň úmorné. Zatiaľ sa cítim v pohode a tieto úvodné preteky beriem skôr ako prípravu na novú sezónu. Viem, že som tu vlani nevyhral, ale to nie je teraz dôležité. Je to veľmi ťažké byť v najlepšej forme po celý rok, je na to ešte veľmi skoro a moje ciele sú v nasledujúcich pretekoch, nie v San Luis. Som tu, aby som sa čo najlepšie pripravil na sezónu. Zdravotne som v poriadku a dúfam, že sa mi neprihodí nejaká choroba ako vlani v Ománe. Verím, že nie, no musím myslieť aj na prevenciu," uviedol Športovec roka SR, ktorého vo februári čakajú preteky v Dubaji a Ománe.

Cannondale Pro Cycling sa v Argentíne predstaví so silným tímom. Okrem Sagana sú v kádri aj Moreno Moser, Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Oscar Gatto a Marco Marcato.