Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Šport

Saganovci sú na ceste do dejiska MS v cestnej cyklistike

Peter Sagan, archívne foto Foto: TASR

Majiteľ zeleného dresu z prestížnych pretekov Tour de France Peter Sagan odkazuje, že aj tentokrát urobí na trati maximum.


Bratislava 13. septembra (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan aj so svojím bratom Jurajom už odcestovali do holandského Limburgu, kde sa obaja predstavia na blížiacich sa majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike.

Sagan sa v nedeľu 16. septembra predstaví v časovke profesionálnych tímov vo farbách Liquigasu-Cannondale.

O týždeň neskôr bude aj s bratom štartovať v pretekoch s hromadným štartom.

"Preteky v Kanade boli poslednou prípravou na svetový šampionát a s výsledkami nie som veľmi spokojný. Cítil som trochu únavu, ale verím, že počas šampionáte budem znova v optimálnej forme. Trasa šampionátu je takmer podobná s klasikou Amstel Gold Race, kde som už jazdil a skončil som tretí. Vraj na majstrovstvách sveta bude cieľ posunutý asi o kilometer po poslednom stúpaní, čo by mi mohlo aj vyhovovať, ale nepredbiehajme udalosti. Jednodňové preteky sú vždy nevyspytateľné. Najskôr ma však čaká časovka profitímov za Liquigas-Cannondale a budúci týždeň šampionát jednotlivcov, takže uvidíme, ako to všetko dopadne. Rozhodne však urobím na trati maximum, tak ako vždy," uviedol dvadsaťdvaročný cyklista na svojej oficiálnej stránke.

Na MS sa predstaví celkovo desať slovenských cyklistov. V pretekoch s hromadným štartom kategórie elite budú okrem Saganovcov štartovať aj bratia Peter a Martin Velitsovci, Matej Jurčo a Maroš Kováč.

V časovke nastúpi Peter Velits a Jurčo.