Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Saganovci sú údajne blízko prestupu do tímu Bora-Argon

Bratia Saganovci. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Predpokladom k prestupu je zisk nových sponzorov.

Brusel 30. júna (TASR) - Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci, Erik Baška a Michael Kolář sú podľa informácií belgického denníka Het Niuewsblad blízko k prestupu do nemeckého tímu Bora-Argon 18.

Predpokladom k prestupu je zisk nových sponzorov. Nemecký tím mal vo štvrtok na tlačovej konferencii oznámiť príchod nového hlavného sponzora, spoločnosti Hansgrobe a výrobcu bicyklov Specialized, ktorá po sezóne končí spoluprácu s tímom Astana.

S kvartetom slovenských cyklistov má prestúpiť do Bora-Argon 18 aj Poliak Rafa Majka. Šéf tímu Tinkoff Oleg Tiňkov oznámil svojim jazdcom, že po tejto sezóne končí so sponzoringom stajne.

Šéf Bora-Argon: Sagan je pre nás príliš drahý

Šéf cyklistického tímu Bora-Argon 18 dementoval dohady o prestupe slovenského jazdca Petra Sagana s tým, že pre jeho stajňu je momentálne príliš drahý.

Cena za lídra svetového rebríčka sa odhaduje na 5-6 miliónov eur, čo si Bora momentálne nemôže dovoliť. "V tomto momente je Sagan príliš veľké meno pre náš tím. Podľa toho, čo som počul, ide o obrovské peniaze. Samozrejme, že by to bol sen mať v tíme takého jazdca. Od augusta sa môžeme baviť o pretekároch, no teraz je pre nás príliš drahý. Máme dobrý rozpočet, no nesponzoruje nás firma ako je Tinkoff," povedal Ralph Denk na tlačovke pred štartom Tour de France.