Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Saganovmu tímu Tinkoff bude šéfovať Číňan

Peter Sagan Foto: TASR/AP

Súčasťou ešte stále ruskej stajne sú aj štyria slovenskí cyklisti - úradujúci majster sveta Peter Sagan, jeho brat Juraj, Michael Kolář a Erik Baška.

Šanghaj 1. apríla (TASR) - Cyklistický tím Tinkoff bude mať nového majiteľa z Číny. Podľa riadiacej spoločnosti Tinkoff Sport A/S sa oficiálna prezentácia spojená s podpisom zmluvy uskutoční 2. mája v Šanghaji.

Súčasťou ešte stále ruskej stajne sú aj štyria slovenskí cyklisti - úradujúci majster sveta Peter Sagan, jeho brat Juraj, Michael Kolář a Erik Baška. Jedným zo športových riaditeľov je ich krajan Ján Valach.

"Sme nesmierne šťastní, že sme uzavreli obchod s veľkou nadnárodnou skupinou, ktorej zakladateľ patrí medzi vplyvných čínskych podnikateľov. Jeho silné väzby k profesionálnemu športu sú garanciou toho, že tím Tinkoff čaká úspešná budúcnosť. Tinkoff zároveň prerazí na ázijskom trhu," povedal pre oficiálny web Tinkoffu generálny manažér Stefano Feltrin, ktorý odmietol zverejniť meno nového vlastníka stajne. "Hlavným sponzorom tímu bude veľká čínska potravinárska spoločnost. Nový názov tímu zverejníme na prezentácii v Šanghaji," dodal Feltrin.